Eskişehir’de Türkiye- Kore Dostluk Sergisi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve Kore arasındaki ilişkilerin başlamasının 55. yılı nedeniyle, Koreli ve Türk...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve Kore arasındaki ilişkilerin başlamasının 55. yılı nedeniyle, Koreli ve Türk sanatçıların çalışmalarından oluşan Modern Sanat Sergisi’ni Eskişehirli sanatseverlerle buluşturdu.

Koreli ve Türk sanatçıların çalışmalarından oluşan ve Eti Arkeoloji Müzesi’nde açılan sergi, Eskişehirlilerden yoğun ilgi görüyor. İki ülke arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen sergide, 37 sanatçının farklı branşlardaki eserleri yer alıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kore ve Eskişehir arasındaki kültürel ilişkilerin sadece güzel sanatların değişik branşlarında sergiler açmakla kalmadığını söyledi. Aynı zamanda Koreli dans ve müzik sanatçılarının da geleneksel sanatlarını daha önce birçok kez Eskişehir’de sunduğunu hatırlatan Büyükerşen, bu etkinliklerde yer alan sanatçıların, dostluğun sanattan geçtiğini bir kez daha belgelediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Sergi, 23 Ekim’e kadar Eti Arkeoloji Müzesi’nde gezilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: