Eskişehir'de Unutulmaya Yüz Tutan Çinicilik Yeniden Hayat Buluyor

Geçmişi ilk Müslüman Türk Devleti olan Karahanlılar dönemine kadar giden çinicilik geleneği, Eskişehir’de Meslek Edindirme...

Geçmişi ilk Müslüman Türk Devleti olan Karahanlılar dönemine kadar giden çinicilik geleneği, Eskişehir’de Meslek Edindirme Kursları (OMEK) Bünyesinde açılan kurslarda yeniden hayat buluyor.

Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı Devleti döneminde özellikle mimari süslemelerde kullanılan çini sanatı günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sanatlar arasında gösteriliyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşatılmaya çalışılsa da, ince işçilik isteyen bu sanata ilgi gün geçtikçe azalıyor. Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan bu sanatı yeniden yaşatmak için kolları sıvayan Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, çinicilik kursu ile vatandaşlara mesleğin inceliklerini anlatıyor.

Reklam
Reklam

Belediyesi OMEK bünyesinde açtığı kurslarla tarihi geçmişe dayanan Türk el sanatlarının öğretilmesi ve yaşatılmasını amaçlanıyor. Açtığı kurslarla günümüzde en çok rağbet gören meslekleri öğreten OMEK, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan bu sanatı öğreterek gelecek nesillere aktarmaya çalışıyor. Bu kapsamda açılan çini boyamacılığı kursu büyük rağbet görüyor.

OMEK’e ait kurs merkezinde verilen derslerde, çinicilik sanatının öğretilmesinin yanı sıra usta öğreticiler vasıtasıyla Çinicilik sanatının tarihide öğretiliyor.Aldıkları eğitimleri yaptıkları çalışmalara başarıyla yansıtan kursiyerler, Türk sanat tarihinde önemi bir yeri olan çiniciliği öğrenmenin hazzını yaşıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: