Eskişehir'de Vatandaşlara Ücretsiz Solunum Fonksiyon Testi

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Sorumlusu Şube Müdürü Mesut Göktepe, kronik hava yolu hastalıklarından

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Sorumlusu Şube Müdürü Mesut Göktepe, kronik hava yolu hastalıklarından korunma amacıyla vatandaşlara ücretsiz solunum fonksiyon testi uygulayacaklarını bildirdi.

Göktepe, yaptığı yazılı açıklamada, KOAH ve astımın Türkiye'de önemli ölüm nedenleri arasında yer aldığına dikkati çekti.

Ciddi toplumsal ve ekonomik yük oluşturan bu hastalıklarda en önemli risk faktörünün sigara kullanımı veya kullanıma maruz kalma olduğunu ifade eden Göktepe, kronik hava yolu hastalıklarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Sağlık Bakanlığı'nca "Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı" hazırlandığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Göktepe, Eskişehir'de vatandaşlara yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını ve 12 Aralık'ta İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde 10.00-12.00 saatlerinde ücretsiz solunum fonksiyon testi uygulayacaklarını belirtti.

Muhabir: Hicret Özkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: