Eskişehir’de yabani meyvelerle karışık ormanlar kurulacak

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Biyoloji bölümü öğrencileri ve orman köylüleri, biyolojik çeşitliliğin önemini...

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Biyoloji bölümü öğrencileri ve orman köylüleri, biyolojik çeşitliliğin önemini vurgulamak için bir araya geldi. Çatacık ormanlarında bin 700 metre rakımda gerçekleştirilen etkinlikte Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yeni orman alanlarının yabani meyvelerden oluşturulacağı belirtildi.
Anadolu Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden Prof. Dr Ersin Yücel başkanlığındaki 30 kişilik öğrenci grubu da hem yabani meyveleri yerinde gördü hem de köylülerimizle birlikte doğanın keyfini çıkardı. Etkinlikte bir de kar sürprizi yaşandı. Mevsimin yağan ilk karı eşliğinde kuşburnu, alıç ve ahlat toplandı.
Yabani meyvelerin ormanlar için önemli olduğunu vurgulayan Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, ormanın sadece odun hammaddesinin kaynağı olmadığını belirtti. Ayrıca, binlerce bitki ve hayvan türünün birlikte yaşadığı bir biyolojik çeşitliğin var olduğu ortamda, yabani meyvelerle yeni orman alanlarının oluşturulacağını söyledi. Mere, “Toplanan meyvelerin çekirdeklerini çıkararak fidanlıklarımızda yetiştireceğiz. Dünya değişti bizde değiştik. Artık Ormancılar sadece çam dikmiyor. Alıç, ahlat, kuşburnu, yabani eriklerden oluşan karışık ormanlar kuruyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"YABANİ MEYVELER İLAÇ VE KOZMETİĞİN HAM MADDESİDİR"
Prof.Dr. Ersin Yücel’de biyolojik çeşitliliğin en iyi korunduğu yerlerin ormanlar olduğunu vurguladı. "Biz bu çeşitliliği gen çeşitliği, tür çeşitliği ve ekosistem çeşitliği olmak üzere üç kategoriye ayırıyoruz. Bu yabani meyveler besin zincirinin bir halkası olduğu kadar ilaç ve kozmetik sanayisinin ham madde kaynağıdır." diyen Yücel, hep birlikte bu zenginliklerin korunması ve çoğalması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz