Eskişehir'de Yeni Eğitim Öğretim Yılı

İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Eskişehir’de 2013-2014 yılı eğitim-öğretim yılı hazırlıkları, ortaöğretimde yeniden yapılanma,...

İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Eskişehir’de 2013-2014 yılı eğitim-öğretim yılı hazırlıkları, ortaöğretimde yeniden yapılanma, okul kaydı ve kayıt parası hakkında açıklamalarda bulundu.

Arif Dede, kentte değişime giren okullar olan Tayfur Bayar Lisesi ve Yunus Emre Lisesi hakkında verilen kararların yanlış olmadığını düşündüklerini öne sürdü. Dede, ‘‘Bakanlık, yeniden yapılandırarak ortaöğretimi 2 dala ayırdı. Bunlardan birisi genel liseler, diğeri ise meslek liseleri. Bizim de geçmişte altyapı çalışmalarımız oldu. Kent merkezinde Tayfur Bayar Lisesi ve Yunus Emre Lisesi düz liseydi. İlçelerimizde ise 8 tane düz lise vardı. Bu yıl 8 düz lise çok programlı oldu. Buralardaki taleplere göre Çocuk Gelişimi, Muhasebe gibi bölümler açılacak. Yani meslek bölümleri olacak. Eskişehir Tayfur Bayar Lisesi’ni Anadolu Lisesi, Yunus Emre Lisesi’ni ise İmam Hatip Lisesi yaptık. Muhakkak bunların değişmesi gerekiyordu. Yunus Emre Lisesi’nin durumuna göre merkezde 13 Anadolu Lisesi olduğu için bunu da Anadolu Lisesi yapmanın bir mantığı yoktu. Meslek lisesi olması için de atölyeleri bulunması gerekiyordu, ancak bunlar yoktu. O bölgede merkezde Sarar İmam Hatip Lisesi çok sıkıştığı için ihtiyaç vardı. Bu nedenle Yunus Emre İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. Aslında kamuoyunda çeşitli tepkilere neden olsa da biz yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

"İYİ OKUL OLMAZ ÖĞRENCİNİN İYİ OLMASI LAZIM"

2013-2014 eğitim-öğretim yılında velilerin çocuklarını başka okullara kaydettirmek için kayıt dışı yöntemler seçmesinin doğru olmadığını söyleyen Dede, ‘‘Vatandaşlarımızın iyi okul tercihleri var. Aslında iyi okul olmaz, öğrencinin iyi olması lazım. Eskişehir halkı eğitime çok önem veriyor. Çocuğunun iyi bir okulda okumasını istiyor. Durum böyle olunca da zorlanmalar olabilir. Ancak ben Milli Eğitim Müdürü olarak arkadaşlarıma kayıt dışı kimseyi yönlendiremem. Çeşitli yollarla kayıt yaptırıyorlar. Adam kafaya koymuşsa ya oradan ev alıyor ya da ikametgahını değiştiriyor. Bu olmaması gereken bir şey’’ diye konuştu.

"KAYIT DÖNEMİNDE HİÇ BİR MÜDÜR PARA İSTEMEYECEK"

Kamu hizmetinin paraya bağlı olarak vatandaşa dayatılmasına karşı olduklarından söz eden İl Milli Eğiti Müdürü Arif Dede, kayıt ve bağış parası olmadığını, okul müdürlerinin bu taleplerinin şikayet edilmesi üzerine gerekeni yapacaklarını kaydetti. Arif Dede, ‘‘Kayıt parası yok. Bağış da yok. Genelge halen yürürlükte. Kayıt döneminde hiçbir veliden para talep edilmeyecek, hatta veli para yatırırsa bile kabul edilmeyecek. Kamu hizmetinin paraya bağlı olarak vatandaşa dayatılmasına karşıyız. Okul müdürüne giderek kayıt için para vermesi de hiç doğru değil. Kayıt döneminde hiçbir müdür para istemeyecek. Şikayet geldiği takdirde de gereğini yaparız’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: