Eskişehir'de15 köpek zehirlenerek öldürüldü

Eskişehir'de Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 sokak köpeği, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlendi. Telef olan hayvanlar,...

Eskişehir'de Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 sokak köpeği, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlendi. Telef olan hayvanlar, belediye ekipleri tarafından caddelerden tek tek toplanarak boş bir araziye gömüldü. Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin farklı noktalarında zehirlenerek öldürülen 15 köpeğin katilleri aranıyor.

Ankara Karayolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi 14'üncü ve 20'nci caddelerde, son 2 gün içerisinde toplam 15 sokak köpeği zehirlenerek telef oldu. Merkez Odunpazarı Belediyesi ekipleri, kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirli yiyecek verilerek zehirlenen ve telef edilen köpekleri caddelerden topladı. Araca konulan köpekler, kent dışına götürülerek boş bir araziye gömüldü.

Reklam
Reklam

Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, telef olan köpeklerin, daha önce kendileri tarafından aşılanıp kısırlaştırılarak, kulaklarına küpe takıldığını bildirdi. Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte köpekleri zehirleyen kişi ya da kişilerin bulunması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Olayı şiddetle kınadıklarını belirten belediye yetkilileri, "Köpekler ilk belirlenmelere göre zehirlenerek telef edilmiş. Telef olan köpeklerin bazılarına otopsi de yapılacak. Telef olan hayvanların tamamı küpeli. Böyle bir katliam kabul edilemez. Olayı şiddetle kınıyoruz. Sokak hayvanlarını öldürmenin hiçbir anlamı yok. Vatandaşlar, sokak hayvanları ile ilgili sorunlarını Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi'ni arayarak çözebilirler." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz