Eskişehir'deki Ihale Soruşturması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "CHP'li belediyelerin veremeyeceği bir kuruş hesabı yoktur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "CHP'li belediyelerin veremeyeceği bir kuruş hesabı yoktur" dedi.

Günaydın, CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, sosyal demokrat düşüncenin yerel yönetimleri demokrasinin beşiği olarak adlandırdığını kaydetti.

Ortak akıl, katılımcılık ve vatandaşa en yakın yerden hizmet götürülmesi anlayışının ancak güçlü ve etkin bir yerel yönetim modeliyle hayata geçirilebileceğini ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek parti diktatoryal özlemi, yerel yönetimleri ve onun yeşerttiği demokrasiyi, bu anlayışı bitirmeye çalışıyor. Bunu, bugüne kadar yaptıkları uygulamalardan okumak mümkündür. Bunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verilen 'süper belediye' yetkisiyle görüyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın anayasada yazılı bulunan idari vesayet yetkisinin dışına taşan baskıcı uygulamalarından bunu anlamak mümkün. 6 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayınlanın bütün şehir yasasıyla bu anlayışın izlerini görebiliyoruz."

Reklam
Reklam

-"İtibarsızlaştırma operasyonunun en temel parçasıdır"-

Günaydın, savcının belediyeden bilgi sormak istediğinde o belediyenin çalışanlarını davet ederek gerekli her türlü belgeyi alabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ancak yandaş medyaya haber sızdırılarak, sabahleyin insanları yataklarından kaldırılarak sanki bir suçluymuş gibi muamele altında gözaltına alınma prosedürleri AKP'nin itibarsızlaştırma operasyonunun en temel parçaları niteliğindedir. CHP'li belediyelerin veremeyeceği bir kuruş hesabı yoktur. Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bugün muhatap olduğu muamelenin nedeni her türlü engellemeye ve baskıya rağmen namusu ve şerefi yukarıda tutarak her türlü belediyecilik hizmetini eksiksiz yerine getirmesidir. Türkiye'nin en ucuz ve verimli hafif raylı sistemini inşa etmektir."

Eskişehir'de kurallarına göre bir demokratik yarış yapılacağını anlatan Günaydın, "Bütün şehir uygulaması içinde yaptığımız anketler Yılmaz Büyükerşen ve ekibinin açık ara farkla önde gittiğini göstermektedir. Hazmedemedikleri budur" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra dışarıya çıkan Günaydın, polis kamerasının görünce, "Polis kamerası öne çağırıyorum. Gel, rahat çek. Orada gizlenerek, çekme gel buraya rahat rahat çek. Kameranız yetmez, tankınızla, topunuzla, tüfeğinizle gelin" diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde bir ihaleleyle ilgili gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, belediye çalışanlarının evlerinde arama yapılmış, çok sayıda belediye personeli gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: