Eskişehir'deki Ihale Soruşturması

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir'deki ihale soruşturmasına ilişkin "Biz bu soruşturmanın mağduriyet edebiyatıyla gölgelenmesini değil, temiz zeminlerde yapılarak

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir'deki ihale soruşturmasına ilişkin "Biz bu soruşturmanın mağduriyet edebiyatıyla gölgelenmesini değil, temiz zeminlerde yapılarak Eskişehir için fırsata dönüşmesini isteriz" dedi.

Reyhan, AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin Eskişehir'deki soruşturmanın ne savcısı ne de hakimi olduğunu bildirdi.

Süreci Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafsız yargısının yürüttüğünü ifade eden Reyhan, şöyle konuştu:

"Herkes gibi biz de yargı sürecinin sonucu bekleyip göreceğiz. Konunun tarafsız ve ön yargısız değerlendirilmesi Eskişehir'e ve ülkeye katkı sağlayacak. Konuya, Türk adaletine olan güveni zedelemeyecek şekilde yaklaşılması tüm tarafların en büyük toplumsal sorumluluğudur. Fakat pazartesi gününden bu yana kişi ve kurumların kendilerini savunurken sorumluluklarını unutarak, yargıya müdahaleci, hatta yargıyı ve yargı mensuplarını aşağılayıcı bir söylem kullanılmasını, yargı sürecinin apar topar bir siyasi malzeme yapılmasını yadırgıyoruz. Yürütülen bu soruşturmanın benzerleri, daha önce de parti ayrımı yapılmadan bir çok belediyede de yapıldı. Biz bu soruşturmanın mağduriyet edebiyatıyla gölgelenmesini değil, temiz zeminlerde yapılarak Eskişehir için fırsata dönüşmesini isteriz."

Reklam
Reklam

-"Nezaket içinde, sonuçlanmasını beklemelidir"-

Reyhan, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 'Kentsel Gelişim Projesi' kapsamında yapılan işlerle ilgili şaibeli durumlar, 3 yıl önce kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. Piyasada rayiç bedeli 65 lira olan betonun metreküpüne 200 lira ödeme yapılarak, kamunun zarara uğratıldığı iddiaları hala koskoca bir soru işareti olarak duruyor. Bu nedenle, yürütülen soruşturma, 3 yıldır Eskişehirlilerin bir türlü yanıt alamadığı soruların, yanıtlanması için bir fırsattır. Yine bu soruşturma, Büyükşehir Belediyesi'nin içinde bulunduğu şaibeden aklanması için de bir fırsattır. Soruşturmanın savcılık ve emniyet güçleri tarafından şu ana kadar nezaket içinde, sansasyona fırsat vermeyen, kişilik haklarına saygılı ve mahremiyeti dikkate alan bir üslupla sürdürülmesi de takdire şayandır. Soruşturma sürecinde, herkes Eskişehir halkının sergilediği sorumluluk ve olgunlukla konuya yaklaşmalı ve konuyu istismar etmeden buradan Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi bir mağduriyet siyaseti üretmeden, nezaket içinde sonuçlanmasını beklemelidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: