Eskişehir'deki Öğrencilerin Eylemleri

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İngilizce hazırlık sınıfında eğitim gören ve sistem değişikliği dolayısıyla yıl içindeki sınavlarda başarısız olduklarını öne sürerek 14

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İngilizce hazırlık sınıfında eğitim gören ve sistem değişikliği dolayısıyla yıl içindeki sınavlarda başarısız olduklarını öne sürerek 14 gündür çeşitli eylemler yapan öğrenciler, üniversite yönetiminden aldıkları sözün ardından eylemlerine son verdi.

Rektörlük binası önünde 14 gün önce çadır kurarak eylemlerine başlayan öğrenciler, bu tarihten itibaren çeşitli eylemler yaptı. Son olarak 22 Haziran'da Rektörlük binasına girerek, eylemlerini sürdüren öğrenciler, üniversite yönetiminden taleplere karşılık verileceğinin sözünü alınca eylemlerine son vermeyi kararlaştırdı.

Reklam
Reklam

Rektörlük binası önünde öğrenciler adına konuşan Oğuzhan Temel, AÜ Senatosu'ndan kendileri hakkında çıkacak kararın takipçisi olacaklarını söyledi.

Eylemlerinin amacına ulaştığını ifade eden Temel, "Önümüzdeki akademik yıl başlangıcında hala bizleri mağdur eden bir sistem ve aynı yöneticilerle karşılaşırsak çadırlarımızla tekrar burada olacağız" dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler, Rektörlük binası önündeki çadırlarını topladı.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz