Eskişehir'deki Sergi Krizi

Eskişehir Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan "ArtNüyet" isimli resim sergisinin, Resim Seçme Kurulu'na farklı resimler gösterildiği...

Eskişehir Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan "ArtNüyet" isimli resim sergisinin, Resim Seçme Kurulu'na farklı resimler gösterildiği için kapatıldığı iddia edildi.

TOKİ Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi resim öğretmeni Emin Gülören, 16'ncı kişisel sergisini geçen cumartesi günü Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galeri'nde açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı açılış töreninde, serginin 15-24 Aralık 2012 tarihleri arasında açık tutulacağı duyurulmuştu ancak 29 nü eserin gösterildiği sergi 1 gün sonra yetkililer tarafından kapatıldı. Sergide bulunan resimler ise yerlerinden sökülerek ters bir şekilde yere konuldu.

Reklam
Reklam

Sanatçı Emin Gülören, olay üzerine resimlerinin bulunduğu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi önünde basın açıklamasında bulunup serginin kapatılış nedenini bilmediğini belirtti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, sanatçı Emin Gülören'in sergi açmak için yaptığı başvuru kabul edilerek resimleri komisyona sunması istendi. Gülören iddiaya göre 29 eser gösterdi ve onayı aldı ancak serginin açılışında o eserleri sergilemedi. Bunun üzerine sergi yetkilileri de yanlış beyanatta bulunulduğu gerekçesi ile sergiyi kapatma kararı aldı ve uyguladı.

Sergi yetkilileri sanatçının komisyona sunduğu resimleri getirerek tekrar sergi açabileceğini belirtirken, Gülören ise sessizliğini koruyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: