Eskişehir'den kısa kısa

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Başkanı Muzaffer Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı ziyaret etti.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Başkanı Muzaffer Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş, Başkan Sakallı'nın kendilerine her zaman yakın ilgi gösterdiğini belirterek, derneğe verdiği değer ve sağladığı destekten dolayı Başkan Sakallı'ya teşekkür etti.

Başkan Sakallı ise Demirtaş ve yönetim kurulu üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Odunpazarı Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşları ile her zaman yakın ilişkiler içerisinde olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

-Tepebaşı Belediyesi'nden "Benim Çiçeğim Benim Sebzem Projesi"

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve ilköğretim öğrencilerinin toprakla buluşup tohumdan sebze ve çiçek yetiştirmesini amaçlayan "Benim Çiçeğim Benim Sebzem Projesi" etkinliği yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeyle, çocukların yetiştirdiği bin 500 çiçek ve bin 500 sebze tohumu fidana dönüşürken, Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan 30, Özel Çağdaş İlköğretim Okulu Anasınıfı'ndan 42, İstiklal İlköğretim Okulu'ndan 22, Vilayet Hizmet Götürme Birliği Anaokulu'ndan 28, Eskişehir Gelişim Koleji Anasınıfı'ndan 21 öğrenci olmak üzere 143 öğrenci "Benim Çiçeğim Benim Sebzem Projesiyle"fidan yetiştirdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çocuklara ve öğretmenlere projeye verdikleri destek için teşekkür ederek, proje sayesinde çocukların, parklarda gördükleri çiçeklerin, sofralarında gördükleri sebzelerin, yetiştirilirken, ne kadar emek ve zaman harcandığını öğrendiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ataç, daha sonra fidanları öğrencilere hediye etti.

-3.Ulusal Sanat Çalıştayı

Tepebaşı Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ulusal Sanat Çalıştayı, Avusturya'nın Linz Belediyesi'nden gelen delegasyonu ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen 3.Ulusal Sanat Çalıştayı'nı ziyaret eden Linz Belediye Başkanı Dr. Franz Dobusch ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sanatçılarla sohbet etti.

Ataç, ziyaret sırasında Ulusal Sanat Çalıştayı'nın belediyeye 3 yılda 125 eser kazandırdığını, bu eserlerin çağdaş Türk sanatının önemli bir mirası olacağını kaydetti.

Linz Belediye Başkanı Dr. Dobusch ise Eskişehir'in her yönüyle bir Avrupa kenti olduğunu vurgulayarak iki kent arasında çok belirgin sanatsal ve kültürel benzerlikler olduğunu bildirdi.

Heyettekiler daha sonra Özdilek Sanat Merkezi'nde açılan Gökkuşağı Kafe 2'yi ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: