Eskişehir'den Kısa Kısa

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 43'üncüsü düzenlenen orta öğretim öğrencileri proje yarışmasında Türkiye birincisi olan

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 43'üncüsü düzenlenen orta öğretim öğrencileri proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı ziyaret etti.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Büşra Özkeçeci ve Zeynep Rümeysa Keleşoğlu, "Tarihi Mirasımız Geçmişten Günümüze Odunpazarı Bölgesi, Odunpazarı Bölgesindeki Tarihi Mekanların ve Kişilerin Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemindeki Yeri ve Önemi Üzerine Bir İnceleme" adlı projeyle tarih alanında Türkiye birinciliğini elde etti.

Reklam
Reklam

Özkeçeci ve Keleşoğlu, ziyarette, kendilerine büyük destek sağlayan Sakallı'ya teşekkür etti.

Sakallı da Odunpazarı'nın tarihsel mirasını ele alan projeyle birincilik almalarından dolayı öğrencilerle tüm Eskişehir halkının gurur duyduğunu ifade ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

-Çevre gönüllüleri plaketle ödüllendirildi

(Fotoğraflı)

Odunpazarı Belediyesi, atıkların geri kazanımıyla ilgili projeye destek veren çevre gönüllülerini plaketle ödüllendirdi.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın makamındaki törende, Sümer Mahallesi Muhtarı Abdullah Ataklı'ya, Sümer Mahallesi'nin atık yağ toplama konusunda gösterdiği duyarlılıktan, Halit Aydoğdu ve Gezgin Pedal Grubu üyelerine de atık pil ve plastik kapak topladıklarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.

Ödülleri sahiplerine teslim eden Sakallı, Odunpazarı'nda çevre koruma bilincinin çığ gibi büyüdüğüne dikkati çekerek, projeye destek verenlere teşekkür etti.

-ESOGÜ'de "10. Çiçek Dikim Şenliği"

Reklam
Reklam

(Fotoğraflı)

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çevre ve TEMA Kulübü, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında "10. Çiçek Dikim Şenliği"ni gerçekleştirdi.

Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Anaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Acat da katıldı.

Çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak çevrenin korunması ve güzelleştirilmesi konularına dikkati çekmek amacıyla organize edilen ve geleneksel hale getirilen etkinlikte, çocuklar öğretmenleriyle çiçek dikerek keyifli anlar geçirdi.

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz