Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi, "Altın Ayaklar" projesiyle futbol tarihinin unutulmaz oyuncularının, el ve ayak izlerini Eskişehir'e getiriyor.

Tepebaşı Belediyesi, "Altın Ayaklar" projesiyle futbol tarihinin unutulmaz oyuncularının, el ve ayak izlerini Eskişehir'e getiriyor.

Tepebaşı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık iki buçuk yıllık bir çalışma sonucu, futbol tarihinin önemli isimlerinin ayak, file bekçilerinin de el izleri alındı.

Başta Eskişehirspor'un unutulmaz futbolcuları olmak üzere, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Türk futbolunun önde gelen kulüplerinin futbolcuları bu projeye dahil edildi. Unutulmaz 50 ismin el ve ayak izlerinin alınarak, pik üzerine döküldüğünün kaydedildiği açıklamada, Pik üzerinde; futbolcunun adı, imzası, kulüp logosu, oynadığı dönem tarihi ile Tepebaşı Belediyesi'nin logosunun yer alacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Projeyle ilgili olarak, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, profesyonel futbolda emeği geçmiş, efsaneleşmiş önemli futbolcuların anısına böyle bir "vefa projesi" hazırladıklarını belirterek, "Futbolcular arasında Lefter, Can Bartu, Hakan Şükür, Süleyman Seba gibi 50 futbolcumuz var. Bu futbolcularımızın ayak izlerini aldık ve onları pik döküme aktardık. Daha ayak izini alacağımız pek çok futbolcu var. Türkiye'de ilk olan böyle bir proje, futbolseverlerin çok hoşuna gidecek. Zaman zaman burayı ziyaret etme ihtiyacı duyacaklar" ifadelerini kullandı.

Ayak ve el izleri 20 Ekim'de, İsmet İnönü Caddesi'nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Sanat Evi önünde, futbolseverlerin izlenimine açılacak.

-AK Parti Odunpazarı teşkilatı ve Başkan Sakallı'dan 71 Evler ziyareti

(Fotoğraflı)

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci beraberlerindeki heyetle, 71 Evler Mahallesi'ni ziyaret etti.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, Başkan Sakallı, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan şehir hastanesi ve üçüncü bir üniversite açılması durumunda, adres olarak 71 Evler Mahallesi'ni göstereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mahalle sakinlerinin sorularını da cevaplayan Başkan Sakallı, kat artırımı ile ilgili 14 mahallede çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden gelecek kararı beklediklerini bildirdi.

Çatı katlarının da artık bağımsız bir daire olarak, kabul edildiğini belirten Başkan Sakallı, çatı katlarını daire olarak değerlendirmek isteyen vatandaşların önünde, hiçbir sorun kalmadığını ifade etti.

-Eskişehir Rotary Kulübü, ESO'yu ziyaret etti

(Fotoğraflı)

Eskişehir Rotary Kulübü Yönetimi, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir'i makamında ziyaret etti.

Oda'dan yapılan açıklamada, Eskişehir Rotary Kulübü Başkanı İhsan Avcı, ziyareti yeni dönem yönetim kurulunun hedeflerini paylaşmak için gerçekleştirdiklerini kaydederek, kent sanayisini yakından takip ettiklerini ve her geçen gün gelişen sanayisi ve kültürüyle Eskişehir'in örnek teşkil ettiğini bildirdi.

ESO Başkanı Özaydemir de, yeni yönetime başarılar dileyerek, Oda olarak her türlü sivil toplum örgütü ile diyaloğa açık olduklarını ve bu tip ziyaretlerin ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz