Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir'de, 65 yaş üstü vatandaşlarda görme kaybına yol açan retina hastalıklarının yerinde ve erken saptanması projesi başlatıldı.

Eskişehir'de, 65 yaş üstü vatandaşlarda görme kaybına yol açan retina hastalıklarının yerinde ve erken saptanması projesi başlatıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Göz Ana Bilim Dalı tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı, Bursa Bilecik Kalkınma Ajansı, Sağlık Bakanlığı, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi'nin destekleri ve işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin Tepebaşı Bölgesi'ndeki ayağı, Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Paşa Beldeevi'nde gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Etkinliğe, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ehmet Ataç, ESOGÜ Göz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Başmak katıldı.

Konuşmaların ardından göz taramaları başlatıldı.

-Odunpazarı Evleri geçmişi yansıtıyor

(Fotoğraflı)

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'ndeki meydanına yapılan odun taşıyan at arabası heykeli bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Odunpazarı'na adını veren köylülerin odunlarını sattıkları meydanda geçmişi temsil eden at arabası heykeli fotoğraf çektiren vatandaş, yapılan restorasyon çalışmalarıyla bölgenin geçmişi yansıttığını kaydetti.

-CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları çocuklarla

CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Örgütü başlattığı "Yasamak Öğrenmektir" adlı projenin ikinci ayağını gerçekleştirildi.

Hedef kitlesi çocuklar ve kadınlar olan projeyle Sabancı Uzay Evi ve Bilim Deney Merkezi'ne gezi düzenleyen CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları, yapılan geziyle evrenselliği ve uzayın büyüklüğü hakkında bilgilendirmeyi artırmayı amaçladıkları kaydedildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hicret Özkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz