Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Hazırlığı

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 30 Kasım'da Kazakistan'ın başkenti Astana'dan Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını teslim alacak.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 30 Kasım'da Kazakistan'ın başkenti Astana'dan Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını teslim alacak.

Vali Koçdemir ve beraberindeki heyet, bayrağı Astana'da 30 Kasım'da Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in de katılımıyla gerçekleştirilecek törenle devralacak.

Astana'nın "Türk Dünyası Kültür Başkenti" unvanıyla yapacağı son etkinlik olan devir teslim töreni, gala konseriyle Piramit Konser Salonu'nda yapılacak.

Astana'ya gidecek resmi heyette MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile yerel ve ulusal basından temsilciler yer alacak.

Reklam
Reklam

-"Bayrağı daha yukarı taşıyacağız"-

Koçdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği bayrağını bir yıl boyunca onur ve heyecanla taşıyacağını bildirdi.

Eskişehir'in bayrağı üst seviyelere çıkaracağını kaydeden Koçdemir, çalışmalarda Eskişehir için bir milat, Türkiye için saygın referansı, Türk Dünyası için kolay unutulmayacak bir kucaklaşma olması adına gayret göstereceklerini ifade etti.

TÜRKSOY üyesi ülkelerden sanatçıların katılımıyla düzenlenecek gala konserinde, Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu, Azerbaycan, Rusya Federasyonu'ndan Altay, Başkurdistan, Tataristan, Hakas, Tuva ve Saha-Yakut Özerk Cumhuriyetleri, KKTC, Ukrayna, Kırgızistan ile Kazakistan'dan ünlü sanatçılar ve müzik grupları sahne alacak.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz