Eskişehir'in "çelik Bilekli" Kızları...

Türkiye Bilek Güreşi Milli Takımı'nda yer alan Eskişehirli bayan sporcular Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde ettikleri başarılı sonuçlarla dikkati çekiyorlar.

Türkiye Bilek Güreşi Milli Takımı'nda yer alan Eskişehirli bayan sporcular Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde ettikleri başarılı sonuçlarla dikkati çekiyorlar.

Bilek Güreşi Milli Takım Antrenörü Şener Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'in bilek güreşi sporunda Türkiye'nin en başarılı ili olduğunu belirterek, kentin dünya ve Avrupa şampiyonları çıkardığını kaydetti.

Bu yıl Brezilya'da düzenlenen 34'üncü Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, Eskişehir'den bir dünya şampiyonu, üç dünya ikincisi, dört dünya üçüncüsü çıktığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Avrupa Şampiyonası'nda da Eskişehirli sporcular 3 şampiyonluk kazandı. Sporcularımızın güzel bir atmosferde çalışıyor. Bayanlar bilek güreşinde daha başarılı. Bunun nedeni erkeklerde 18 yaşından sonra iş konusu önemli oluyor. İşe giriyorlar ya da iş imkanları nedeniyle sporu bırakıyor. Bayanlar, bilek güreşi sporu konusunda daha sadık ve daha fazla çalışıyor. Amacımız çıtayı daha yükseğe çıkartmak. Bizim tek sıkıntımız sponsor bulamamak. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu mezunu dünya şampiyonu sporcularımız var. Onların öğretmen olarak atanmasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu spor, olimpik olmadığından atamaları yapılmıyor. O atamalar olsa daha çok dünya şampiyonu yetiştiririz. Sporun olimpik olması halinde ise bilek güreşinde de olimpiyat şampiyonları çıkarırız."

-"Kadınlara, bu sporu yapmalarını tavsiye ederim"-

Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü'nden 2010 yılında mezun olan Seval Yalçınkaya (27) da, bilek güreşinin öncelikle bir erkek sporu gibi anlaşıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde ettiğini hatırlatan Yalçınkaya, şunları söyledi:

"Brezilya'da 9-20 Eylül'de yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 3'üncü oldum. Tekrar dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bütün kadınlara bu sporu yapmalarını tavsiye ederim. Erkeklerle de antrenman yapıyorum. Onlarla antrenmana yapmak avantaj sağlıyor."

TOKİ İkrim Cirit Anadolu Lisesi 3'üncü sınıfta öğrenim gören Ayşe Kübra Yeniler (16) ise Seval Yalçınkaya'nın desteğiyle bilek güreşi sporuna 5 yıl önce başladığını anlattı.

Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında dereceler aldığını belirten, Yeniler, "Brezilya'daki şampiyonada sol kolda 3'üncü, sağ kolda 4'üncü oldum. Rakiplerim çok güçlüydü. Dünya ve Avrupa şampiyonluğunu hedefliyorum. Okul ve antrenmanları bir arada götürebiliyorum. Arkadaşlarım bilek güreşi yaptığımı duyunca şaşırıyor. Benim ile maç yapmak istiyorlar ve hepsini yeniyorum" diye konuştu.

-"Şener Arslan'ın öğrencisi olduğumuzu duyanlar ürküyor"-

Süleyman Çakır Anadolu Lisesi 2'nci sınıfta öğrenim gören Ümran Keser (15) de bu yıl Polonya'da düzenlenen 22. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sol kolda 1'inci olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

İki kez de sol kolda dünya ikincisi olan Keser, "Brezilya'daki dünya şampiyonasında 2'nci oldum. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Şampiyonalarda Şener Arslan'ın öğrencisi olduğumuzu duyanlar bizden ürküyor. Bize saygı duyuyorlar" ifadelerini kullandı.

Şule Özbek (15), Atatürk Lisesi 2'nci sınıfta öğrenim gördüğünü belirterek, "İlk katıldığım dünya şampiyonasından sağ kolda 3'üncü oldum. Türkiye şampiyonluğum var. Hedefim dünya şampiyon olmak. Ailem, özellikle babam beni bu sporu yapmam için destekliyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: