Eskişehir'in Modeli Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Eskişehir'e model oluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Eskişehir'e model oluyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir'e yapılması planlanan hayvanat bahçesi projesi için Gaziantep'e gelen belediye yetkilileri, Destek Hizmetleri Daire Başkanı M. Celal Özsöyler ve ekibi ile deneyim paylaşımında bulundu.

Dünya sıralamasında San Diego ve Berlin'den sonra üçüncü, Türkiye'nin de en büyüğü olma unvanına sahip olan hayvanat bahçesinde yaptıkları başarılı çalışmalarla birçok kente örnek olduklarını söyleyen M. Celal Özsöyler, "Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi ülkemizde ve yurt dışında da adından söz ettirmeyi başarıyor. Bahçemiz artık birçok belediye için model haline geldi" dedi.

Reklam
Reklam

M. Celal Özsöyler, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir'e yapılacak olan hayvanat bahçesi projesi için yetkili arkadaşlar ile dört gün süren deneyim paylaşımı eğitimleri düzenledik. Büyükşehir Belediyemizin uzman ekipleri tarafından, Eskişehir Belediyesi yetkililerine dört gün boyunca hayvan barınak ve teşhir alanlarının tasarımı, iklim koşullarına uygun hayvan türlerinin belirlenmesi, hayvanların bakım ve beslenmesinin yanında hayvanat bahçesinde görevlendirilecek personelin eğitim konuları seminer eşliğinde paylaşıldı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin kurulması ve işletilmesindeki tecrübelerimizi paylaşarak Eskişehir'de kurulması planlanan hayvanat bahçesi için onlara bir nebze olsun katkı sağlamaya çalıştık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür eğitim ve paylaşımlarla tüm kentlerimize destek sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde dört gün süren eğitime katılan personele, Destek Hizmetleri Daire Başkanı M.Celal Özsöyler tarafından katılım belgeleri verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: