Eskişehir'in Tasarım Merkezi Mobilya Sektörüne Destek Verdi

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi ve Anadolu Üniversitesi ortaklığında bir süredir çalışmalarını sürdüren Eskişehir...

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi ve Anadolu Üniversitesi ortaklığında bir süredir çalışmalarını sürdüren Eskişehir Endüstriyel Tasarım Merkezi çalışmalarını tamamladı.

Merkez bundan sonraki çalışmalarını Eskişehir Sanayi Odası ve OSB'nin katkı ve desteğiyle sürdürecek. İlk olarak mobilya sektörüne yönelik hizmet veren merkez bundan sonra farklı sektörlere de hizmet verebilecek.

Bursa- Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA'nın 2010 yılındaki hibe programıyla geçtiğimiz yıl kurulan merkezde gerçekleştirilecek projelerin tanıtımı da yapılacak. Bu kapsamda 17 Nisan saat 16.30'da ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'ın katılımıyla bir toplantı düzenlenecek.

Reklam
Reklam

Eskişehir OSB'de bulunan merkezde proje süresince Eskişehir'de faaliyet gösteren 17 mobilya firmasından 19 kişi toplam 84 saat süren endüstriyel tasarım eğitimi aldı. Bu sayede mobilya işletmelerinin ilgili departmanlarında görevli veya görevlendirilebilecek niteliklere sahip personelin bilinçlendirilmesi ve becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi. Bununla beraber, üniversite mezunu veya mezun olacak 10 endüstriyel tasarım ve iç mimarlık öğrencisi toplam 48 saat süren mobilya sektöründe istihdama yönelik mesleğe hazırlık eğitimlerini tamamladı. Bu eğitimler ile mezun ve mezun olacak adaylar mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin beklentileri doğrultusunda eğitilerek niteliklerinin geliştirilmesi ve işletmeler tarafından istihdam edilebilirliklerine katkı sağlanması amaçlandı.

Tasarım danışmanlık hizmeti kapsamında proje süresince Eskişehir'de faaliyet gösteren 32 mobilya üreticisi firmada ziyaret edildi ve 11 firma ile tasarım çalışmaları devam etmekte.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: