Eskişehirliler Peygamber Sevgisini Okuyarak Gösterecek

Eskişehir’de Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ‘Herkes O’nu okuyor’ isimli kitap okuma yarışması düzenlenecek. 50 bin...

Eskişehir’de Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ‘Herkes O’nu okuyor’ isimli kitap okuma yarışması düzenlenecek. 50 bin kişinin katılımının hedeflendiği yarışmaya www.kutludogum2013.com adresinden başvurulacak. 20 Nisan tarihinde yapılacak sınavla Peygamber Efendimiz’in(sav) hayatı hakkında katılımcılara soru olarak sorulacak.

Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği'nin (YUSEV) organizesinde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Esed, Edimder ve Emeder tarafından “Eskişehir O’nu okuyor” adlı kitap okuma yarışması düzenleniyor. Yarışma, Eskişehir geneli ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlere yönelik olması planlanıyor. Başta Peygamber sevgisinin okuyarak elde edilmesi ve Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda; Eskişehir genelindeki bütün ortaokul ve lise öğrencilerinin dikkatlerini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, tüm Eskişehir halkının ve üniversite öğrencilerinin kitap okumaya olan ilgisinin arttırılması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

YUSEV adına açıklamalarda bulunan eğitimci Mustafa Akbulut, düzenlenen organizasyonun Peygamber Efendimizin(sav) doğru anlaşılması ve düşüncelerinin kalplerde ve zihinlerde olması açısından önemli olduğunu söyledi. Akbulut, yarışmada Peygamberimizin birleştirici ve dayanışmayı temsil eden yönünü vurgulanmasını amaçladıklarını söyledi. “Devlet kurumları ve sivil toplumun bu organizasyonu gerçekleştirmesi başlı başına hedeflenen mesajı vermektedir. Ayrıca, Hz. Muhammed'in (sav) doğru anlaşılması, yaşadığı hayatın pratiğe dökülmesi ve O’nun yeniden bir kere daha kalplerde ve zihinlerde canlanması amacıyla düzenlenen bu faaliyetin ulaşabilmesi için Eskişehir halkı ile örnek bir dayanışma sergilenmiş olacaktır.” diyen Akbulut, Eskişehir halkını organizasyona katılmalarını ve desteklemelerini istedi.

Yarışmada seviye olarak Peygamber Efendimiz’i anlatan kitaplardan katılımcılara sorular sorulacak. Ortaokullar için; Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’ isimli kitabı ve Diyanet İşleri Başkanlığı komisyonunca hazırlanan "Peygamberimiz'i Öğreniyorum" isimli kitaplarından sınav yapılacak. Lise ve yetişkinler için ilahiyatçı-yazar Dr. Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz Muhtasar’ isimli kitabından sorular yöneltilecek. Sınav öncesi İl Müftülüğü'nce 250, toplamda 4 bin 500 adet kitap NT mağazalarından 2 Mart Cumartesi günü 13.00–15.00 saatleri arası ücretsiz dağıtılacak.

Reklam
Reklam

Başvurular, www.kutludogum2013.com isimli internet adresinden 5 Nisan tarihine kadar yapılabilecek. Sınav, öğrenciler için 20 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 10.00’da, yetişkinler ve üniversite öğrencileri için saat 13:00’de başlayacak. Yarışmanın yapılacağı okullar internet sitesinden ilan edilecek.

Yarışmada derece elde eden 3 kişiye umre, 106 kişiye çeşitli gramlarda altın, 19 kişiye MP3 player, 5 kişiye tablet, 4 kişiye netbook, 5 kişiye ipad 2, 7 kişiye laptop, 36 kişiye ise NT’den 50 TL’lik hediye çeki verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: