Eskişehirliler şehitler için yürüdü

Eskişehir’de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen grup, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek...

Eskişehir’de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen grup, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek ve şehitleri anmak için yürüyüş düzenledi.
Eskişehir’in Muttalip Beldesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup beldede şehitlere saygı, teröre lanet için yürümek istedi. Grubun izinsiz yapmak istediği yürüyüşe jandarma izin vermedi. Grup, daha sonra kent merkezine inerek sloganlarla Hava Şehitliği’ne kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup, tekrar şehir merkezine yürüyüşe geçti. ‘Ya tam sustururuz ya kan kustururuz’, 'Şehidi kurşun değil, milletin suskunluğu öldürür’ yazılı pankartlar taşıyan grup, bölücü terör örgütüne yönelik sloganlar attı. Grubun yürüyüşüne Eskişehirli vatandaşlar alkışlarla destek verdi.
Adalar Migros önünde basın açıklaması yapan grup, terör örgütünün yüzyıllardır kardeş yaşayan toplulukların huzurunu bozamayacağı mesajı verdi. Grup adına konuşma yapan Serdar Sert, yapılan yürüyüşün şehit olan askerlere karşı bir borç olduğunu ifade ederek, ”Bu yürüyüşümüz, belki küçük bir hareket fakat biz bugün burada şehitlerimizin yanında olduğumuzu ve bölücü terör örgütüne karşı dimdik ayakta olduğumuzu göstermek istiyoruz. Her şehit annesi annemiz, her şehit babası babamızdır. Artık anneler üzülmesin, vatanımız bölünmesin.” dedi.
Basın açıklamasının ardından, bölücü terör örgütü aleyhine slogan atmaya devam eden grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz