Eskişehirspor 0-3 Fenerbahçe maç özeti ve golleri

Eskişehir’de soğuk havada oynanan karşılaşmada Fenerbahçe rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı. Eskişehirspor – Fenerbahçe maç özeti, golleri, gol pozisyonları ve önemli anları haberimizde.

Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanan ve Fenerbahçe üstünlüğüyle biten Eskişehirspor – Fenerbahçe maç özeti, golleri, gol pozisyonları ve önemli anları haberimizde. Soğuk bir havada oynanan karşılaşma 0-3 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı. Birçok tartışmalı pozisyona sahne olan maçı Eskişehirspor 10 kişi tamamladı. Fenerbahçe’nin iki golüne Fernandao imza atarken, maçın son golü Robin Van Persie’den geldi. Eskişehirspor – Fenerbahçe maç özetinin en tartışmalı anı ise kuşkusuz 64.dakikada Alparslan’ın gördüğü kırmızı kart oldu. Fenerbahçe böylelikle ligde maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. İşte maçla ilgili tüm detaylar.

Reklam
Reklam

[

****](https://www.mynet.com/spor/iddaa/puandurumu?ligid=1?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=haber)

ESKİŞEHİRSPOR – FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ (1.YARI)

Maç öncesi iki takımın da en büyük endişesi soğuk hava ve kar nedeniyle zeminde oluşabilecek sıkıntılardı. Karşılaşmadan bir gün öncesi zeminin üstü örtüldü ve korundu. Maça saatler kala ise saha sulanarak zeminin buz tutması önlendi. Elverişli duruma getirilen zeminde her iki takımda sahaya çıktı.

Fenerbahçe’de atakların olgunlaşması aşamasında Diego’nun eksikliğini hissetti. Ozan, Nani ve Souza ile zaman zaman kaleyi yoklayan sarı-lacivertli ekip, gol için üretkenlikten uzak bir görüntü sergiledi. Eskişehirspor ise sol kanatta Engin’in etkili oyunuyla rakip kalede varlık göstermeye çalıştı.

Maçın 17.dakikasında, sol kanatta topla buluşan Engin, üç Fenerbahçeli oyuncudan nefis sıyrılıp ceza sahasına sokuldu. Çapraz pozisyonda kaleyi düşündü. Ama top üstten auta gitti.

Reklam
Reklam

İlk yarının son anlarında Fenerbahçe penaltı kazandı. Nani sol kanattan ceza sahasına girerken Emre ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Fernandao topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe soyunma odasına üstünlükle gitti. 0-1

ESKİŞEHİRSPOR – FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ (2.YARI)

İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde Fenerbahçe etkili olsa da Eskişehirspor bu baskıyı kırmayı başardı. İki takım da bu bölümde sık sık top kayıpları yaptı ve bir türlü atak kuramadı.

62.dakikada Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı. Markovic, Sezgin'den çok rahat sıyrılıp arka direğe ortasını yaptı. Hızlı gelen topa Nani yetişemedi.

65.dakikada çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Alpaslan seken topa kayarak müdahale etmek isterken Mehmet Topal’la çarpıştı. Topal ise topa müdahale ettikten sonra Alpaslan’ın bileğine bastı. Hakem bu pozisyonda Alpaslan’ın faul yaptığına karar verdi ve oyuncuyu önce ikinci sarı kart ardından kırmızı kartla cezalandırdı. Eskişehirspor 10 kişi kaldı.

Reklam
Reklam

[

****](https://www.mynet.com/eskisehirspor-fenerbahce-macinda-alpaslanin-kirmizi-kartina-isyan-91869-myspor)

74.dakikada Fenerbahçe rahatladığı golü buldu. Nani'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Boffin'den seken topla buluşan Fernandao, kaleciyi çalımlayıp topu boş filelere gönderdi.

85.dakikada Van Persie skoru belirledi. Volkan Şen çalımlarla ceza sahasına sokulup sıfıra inip topu içeriye çevirdi. Bomboş durumdaki Van Persie için topa sadece dokunmak kaldı ve Hollandalı golcü farkı içe çıkartan isim oldu. 0-3

[

****](https://www.mynet.com/hakem-camiasi-aziz-yildirimin-91870-myspor)

MAÇ BİTTİ, STAT KARIŞTI

Eskişehir'de Fenerbahçe 3 puanı 3 golle alırken, maç sonu taraftarların hakem Alper Ulusoy'a tepkisi vardı. Karşılaşma biter bitmez, taraftarlar protokol tribününün önüne akın etti. Karşılaşma sonrası Eskişehirspor taraftarları protokol tribününün önüne akın etti. Çevik kuvvet ekipleri önlem aldı.

Reklam
Reklam

RIDVAN DİLMEN’DEN HAKEMLERE SERT ELEŞTİRİ

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi Dilmen hedef tahtasına maçın hakemi Alper Ulusoy'u oturttu. Dilmen şunları söyledi:

“"Hakemin göremediği bir penaltı vardı. Sonra saçma sapan bir penaltı verdi. Hakem ilk net penaltıyı veremedi. Ondan sonra arıyor arıyor nerede penaltı vereceğim diye. Bizim hakemlerimizin mental problemi olduğu sürece Türk hakemliği hiçbir yere gelmez. Her maç için geçerli olan bir şey var hakemlerimiz çok kötü. Bu yıl çok kötü maç yönetiyorlar."