Eskişehirspor-beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Beşiktaş'a 2-1 mağlup oldu.Maçın ardından düzenlenen...

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Beşiktaş'a 2-1 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor’da bulunan sorunun suçlusu kendi olduğunu ifade ederek, “Sezon başından buyana oynadığımız maçlardan farklı bir karşılaşma daha bitirdik. Pozisyon ve oyun üstünlüğü olmasına rağmen rakibimizi geçemedik. Eskişehirspor’un bu seneki oyundaki üstünlüğü gidermesi gerekiyordu biz bunu yapamadık. Bunun tek sorumlusu benim. Bu konuyu çözmek için çaba sarf etmekte ilerleyen günde daha büyük sıkıntı yaşadık. Pozisyonları lehimize çevirme konusunda becerikli olamadık. Önümüzdeki kupa finalinde pozisyon üstünlükleri bizim lehimize döner. Kaybetmeyi hak etmedik. Ama futbol sonuç oyunu. Takım üzerinde kazanamama gerginliği her geçen gün yönetilemez duruma geldi. Yönetme konusunda sorumlu olan benim. Daha becerili hale getirecek durumu umarız takımımız yakalar. Bu kaliteyi de sonuca dönüştürür” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eskişehirsporlu futbolcu Çarık Çamdal ise, gol pozisyonlarına çok fazla girdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Çok gol pozisyonlarına girdik ama değerlendiremedik. İyi başladık ama mağlup olduk. Bu maçı unutup hafta indeki Fenerbahçe maçına konsantre olmamız lazım. İnşallah o maçı yener finale çıkarız.”

Özgür Çek ise, Çok net pozisyonlara girip atamayınca böyle sonuçlar alındığını ifade ederek, “Böyle oluyor. Bizim için en önemlisi Türkiye kupası. Üzerimizdeki şansızlığı kıramıyoruz. Umarım Çarşamba günü şans bizden yana olur. Finale kalan ekip biz oluruz” dedi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Takımım maçı kazanmayı çok istediğini söyledi.

Aybaba, maça çok yüksek tempoda başladıklarını belirterek, “İlk yarı mükemmele yakın oynadık. Çok pozisyon yakaladık. Son final maçlarında tercihler doğru yapılsaydı ilk yarı maçı bitirebilirdik. Yüksek tempoda, yüksek ısıda oyun bizim ikinci yarıda oyunumuzu düşürdü. Rakip oyunu kontrol altına aldı. Özellikle bizim sol kanadımızı kullanarak birkaç tane pozisyona girdi. Sonrasında birkaç müdahale yaptık. Orta alanda koşu alanda eksi kaldığımız için Necip’i oyuna monte ettik. Ondan sonra oyun kontrolü tekrar bize geçti. Kazanmamız gereken bir maçtı yukarda tutunmak için. Bazen tercihler vardı. Niang oyundan çıkmak istedi. Biz devre var. 2 dakika daha tutalım sonra değiştirelim dedik. Sonra gol attı. Bazen de şans olacak. Niang’ın sakatlığı vardı” diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe maçından sonra ilk defa takım bu kadar istekliydi bunu neye bağlıyorsunuz sorusuna ise Aybaba, “Hava herhalde biraz sıcaktı. Onlarda ısındılar” diye cevapladı.

Olcay ise Eskişehirspor’un kolay bir rakip olmadığını bildiklerini söyledi.

Kaleci Cenk, sıcak havada zor şartlarda kazanmanın kolay olmadığını ifade ederek, galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: