Eskişehirspor, Türkiye Kupası’nda Final Oynamak Istiyor

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Eskişehirspor, Avrupa kupalarına katılmak...

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Eskişehirspor, Avrupa kupalarına katılmak için kupayı kazanmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in bitimine iki hafta kala sıralamada 42 puanla 10. sırada bulunan Eskişehirspor, hedefini kupa maçına çevirdi. Ligde son oynadığı Beşiktaş maçını 2-1 kaybeden kırmızı - siyahlı takım, Avrupa hedefi için kupayı kazanmak istiyor. Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Eskişehirspor, final umutlarını Kadıköy’e bıraktı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe karşılaşmasının hazırlıklarına Eskişehirspor Hanefi Demirkol Tesisleri’nde devam eden kırmızı - siyahlı takım, sabah yaptığı son antrenmanda taktik ağırlıklı çalıştı. Son dönemlerde gol yollarında etkili olamayan takıma teknik direktör Ersun Yanal, şut çalışması yaptırdı.

Antrenmanı izleyen Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün de, ligde şanssız maçlar kaybederek orta sıralara düştüklerini ancak kupadaki iddialarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“İnançlı olduktan sonra bunu becerebilecek kadro yapısına sahibiz. Umuyoruz ki İstanbul’dan istediğimiz skoru elde ederek finale çıkan taraf biz oluruz. Takımda cezalı olan Kamara’nın dışında eksik oyuncumuz yok. Ancak kim oynarsa oynasın Eskişehirspor sahaya 11 kişi çıkacak. Ve Eskişehirsporluluk ruhuna yakışarak mücadele ettikten sonra hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz.”

ŞAHBAZ: KUPA İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz ise yaptığı yazılı açıklamada, kupadaki hedefin çok önemli olduğunu belirtti. Şahbaz, "Tüm sezon hem Süper Lig'de hem de Türkiye Kupası'ndaki hedeflerimizi takip ettik. Ligdeki son iki maçımızı da en iyi şekilde tamamlayarak ligi bitirmek istiyoruz. Ama kupa mücadelesi şu anda çok farklı ve çok değerli bir noktada. Tüm futbolcularımızın, teknik heyetimizin her şeyi bir yana bırakıp kupada ilerlemek için her şeyi yapacaklarına eminiz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Eskişehirspor maçtan bir gün önce yaptığı son antrenmandan sonra öğlen saatlerinde İstanbul'a hareket etti. Kırmızı - siyahlı takım, 8 Mayıs Çarşemba günü saat 21.30'da oynanacak karşılaşma için maç saatine kadar İstanbul'da kampa girecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: