Eskişehirspor'da Olağan Kongreye Doğru

Eskişehirspor Kulübü'nün haziranda gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olan Mesut Hoşcan, "Eskişehirspor Kulübü'nün mevcut yönetiminin halen seçim tarihini açıklamamasını

Eskişehirspor Kulübü'nün haziranda gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olan Mesut Hoşcan, "Eskişehirspor Kulübü'nün mevcut yönetiminin halen seçim tarihini açıklamamasını kınıyoruz" dedi.

Hoşcan, seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'u daha iyi yönetmek için uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Önce Güven" adını verdiği ekibinin bugüne kadar hiçbir şekilde ağır muhalefette bulunmadığını kaydetti.

Eskişehirspor'un ligi averajla 8'inci sırada tamamladığını hatırlatan Hoşcan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Halen mevcut yönetimin kulakları tıkalı. Aylardır ısrarla vurgu yaptığımız, Eskişehirsporumuzun geleceği için önem arz eden konulara halen duyarsız kalan yönetim var. Bunlardan birincisi seçimli kongremizin tarihinin belirlenmesidir. İkincisi hazirun listesinin açıklanmasıydı. Üçüncüsü tüzüğe uygun olarak yapılmayan 67 kongre üyesinin durumuydu. Dördüncüsü seçilmeden önümüzdeki sezon hazırlıklarına başlanılmasıydı. Bunlarla ilgili halen cevap alamadık. Yöneticilerin, ağırlıklı olarak çalışması gereken ay, ligin bitiminden ligin başlayacağı zamana kadardır. Şu an takım izne ayrıldı. Haziran ayı bu konuda çok önem arz eden bir aydır. Bu ayda kaybedilecek her gün Eskişehirspor'un geleceğini ipotek altına almaktır. Mevcut yönetimin halen seçim tarihini açıklamamasını kınıyoruz. Tüzüğümüz ve Dernekler Yasası gereği seçimin 15 gün öncesinden basın yoluyla ilan edilmesi gerekiyor. Mayıs ayının sonuna yaklaştığımız günlerde halen bu karar alınmıyorsa, bu tarihin haziran sonuna kaydırılmasıyla ilgili ciddi bir tablo ortaya çıkıyor. Genel Kurul tarihini neden açıklamıyorsunuz- Neden korkuyorsunuz-"

Reklam
Reklam

-"Tek sayfalık bilançolarla bu işler olmayacak"-

Hoşcan, kongre üyelerinin 30 Mart'a kadar yıllık aidatı yatırdığı takdirde oy kullanma hakkına sahip olduğunu anımsattı. Üyelerin belli olduğunu ifade eden Hoşcan, şunları söyledi:

"Hazirun neden açıklanmıyor- Eskişehirspor'un artık, kötü yönetimsel olaylarla, başarısızlıklar ve beceriksizliklerle konuşulmaması lazım. Kimlerin oy kullanacağını bilmemiz lazım. Artık, tek sayfalık bilançolarla bu işler olmayacak. Tüzüğümüze aykırı olarak kaydettiğiniz ve bizim girişimlerimiz sonucu iptal edilen 67 üyemiz var. İsimlere karşı değiliz. Onlara saygı duyuyoruz. Ancak gerçek sevdalılara göre hareket etmemiz gerekli. Kamp programı başlayacak. Transfer çalışmaları olacak. Bunlarla ilgili kararları yeni yönetimin vermesi gerekiyor."

Mevcut yönetimin, transferle ilgili çalışma içinde olduğunu anlatan Hoşcan, yönetimin oyuncu satışı ve transferi yapmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Alper Potuk ile ilgili transfer çalışması yapıldığını ifade eden Hoşcan, şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"Bu görüşmeler, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın otelinde yapılıyor. Ancak Ünal Aysal başka bir konukla farklı bir masada oturuyor. Galatasaray'ın yöneticileri bizim mevcut başkanla başka bir masada oturuyor. Sen neden tek başınasın, yanında neden yönetici yok- Sen madem Kulüpler Birliği Vakfı başkanısın, neden seni tanımayan başkan, başka bir masada oturuyor- Galatasaraylıların mekanında oyuncuyu satmaya çalışıyorsun. O kulübün başkanı seninle ilgilenmiyor. Bu asla kabul edilebilecek bir durum değil. Eskişehirspor'un onuru ayaklar altına alınmış durumda."

Hoşcan, "Önce Güven ekibi olarak bunların hepsini birlikte yapacağız. Şeffaf ve kurumsal olacağız" dedi.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: