Eskişehirspor'u 10 kişi ile 3-1 yenen Samsunspor umutlandı

Spor Toto Süper Lig'in alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Samsunspor, evinde 10 kişi ile oynadığı...

Spor Toto Süper Lig'in alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Samsunspor, evinde 10 kişi ile oynadığı Eskişehirspor maçından aldığ 3 puan ile ligde kalma umutlarını tazeledi.
Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında maçın değerlendirmesini yapan Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, maçta Geskas'ın oyundan atılmasını hayra yorduğunu söyledi.
Takımın artık kendine geldiğini ve yukarıya doğru çıkmaya başladığını kaydeden Bakkal, "Telafisi olmayan maçlarımız var. Burada öncelikle maçtan 1.5 saat önceki taraftarın desteğini uğurlamasını unutamam. Maçı almamıza çok büyük etkendi. Tesislere gelmeleri futbolcuları yüreklendirdi. Bu hareket cesaretli olan oyuncularımı daha da cesaretlendirdi. Bugün sahada 11 aslan yoktu belki ama 10 tane savaşan insan vardı. Türibinlerde de kazanmayı isteyen 15 bin yürek vardı. Durum böyle olunca kazanıyorsunuz. Böyle maçlarda taktiğin ve oyunun bittiği an ortaya çıkıyor. Yürekli insanların oynadığı ve inanılmaz bir eforun sarf edildiği ortamda kazanmak çok güzel. Hakikaten biz iyi bir takımız. Birlikte oynamamanın sıkıntısını çeken bir takımdı, bunuda oyuncular kendi şahsiyetlerini ortaya koyarak kapatmaya başladılar." diye konuştu.
Samsun halkının desteğini beklediklerini kaydeden Mesut Bakkal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Samsun halkı olarak şimdi bu bir başlangıç. Çok önemli bir an yakaladık, şimdi herkesin ayağa kalkması gerekiyor. Kim ne yapacsa yapacak, kim nasıl harekete geçecekse geçecek, kim ne olacaksa olacak. Burada kimin oynadığı önemli değil şuan ki durum her şeyin bittiği an çünkü yukarıyı yakaldık. İçeride 4 tane maçımız var, rakiplerimiz bir bir dökülmeye başladı. Biz bugün 'bu ligde varız' dedik. Geçen hafta kötü küçük bir kazaya uğradık. oynadık. Eskişehirspor gibi bir takımı akıllı bir oyunla yendik. Bu ilgi ve alaka artarak hafta boyunca gitmesi gerekiyor. Biz 'varız' dedik bugün, haydi gelin hep beraber olalım. Taktiklerin bittiği anlardır bu anlar gelin hep beraber bu takımı düşürmeyelim."
Basın mensuplarının Gekas'ın oyundan atılması ile ilgili soruya Bakkal, "Hakeme Gekas'a niye kart verdiğini sordum, '5 dakika önce uyardım yine yaptı' dedi. Tacı geç attığını söyledi. Hayra yormak gerekir." diye cevap verdi.
Tecrübeli çalıştırıcı, "Oyuncularım çok üzgün inanın utançlarından dışarı çıkamıyorlar şehirde gezemiyorlar. Tesislerde gece uykuları dahi yok." diye konuştu.

Reklam
Reklam

ERSUN YANAL: RAKİP OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS GÖSTERDİ

Son sırada bulunan takımların her zaman tehlike arz ettiğini belirten Eskişehirspor Teknik Direktör Ersun Yanal ise "Gol olana kadar topa biz daha fazla sahiptik. Golden sonra Samsunspor'un direnci arttı. Onları tebrik ediyorum. Hatta 10 kişi kaldıklarında da bu direnci korumayı başardılar. Artık futbolda kazanmak için kazanma arzusunu eyleme dönüştürmesi gerekiyor. Rakibimiz bunu fazlasıyla yaptı. Rakip olağanüstü performans gösterdi ve kazandı. Biz rakibimiz eksik kalınca oyunu kazanmak için sarf ettiğimiz mücadele kontrolsüz güç şekilde oldu. " dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz