Eskrimde antrenör ve hakem seminerleri yapıldı

Eskrimde antrenör ve hakem seminerleri yapıldı. Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri 2 gün sürdü ve...

Eskrimde antrenör ve hakem seminerleri yapıldı. Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri 2 gün sürdü ve seminerde önemli konular eğitimci Haluk Yamaç tarafından anlatıldı.
Gaziantep’te düzenlenen Birinci ve İkinci kademe Antrenör kursları Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin’in kursiyerlere yaptığı konuşmayla tamamlandı. Antrenör Kursu’nun ardından Perşembe günü Pratik dersler ve cuma günü de teorik dersler ve sınavları yapıyalarak kurs tamamlandı. Kursun ardından Antrenör Gelişim Semineri yapıldı.

Reklam
Reklam

HAKEM SEMİNERİ YAPILDI
Seminerlere eğitimci olarak katılan, Türkiye Eskrim Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Koordinatörü Haluk Yamaç, antrenör-hakem ve antrenör-veli ilişkileri konusunda eğitim verdi.
Hakem seminerinin son gününde ise Yamaç, hakemlerin sorunları, müsabaka esnasında yapılan hatalar, yanlış yorumlanan pozisyonlar hakkında eğitim verdi

ANTRENÖRLERİMİZ YENİ SPORCULAR YETİŞTİRECEK
Öte yandan, 1. ve 2. Kademe antrenör kurusunun bitiminde Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin yaptığı konuşmada, Türkiye’nin birçok ilinden 77 kursiyerin katılımının kendilerini sevindirdiğini belirtti.
Bilgin, “Eskrim faaliyetini henüz başlatmadığımız illerimizden bile katılımlar oldu. Bu, bence çok önemli. Antrenörlük belgesini kazananların eskrime yeni sporcular yetiştireceğine inanıyorum. Bu kursta geçerli not alamayan kursiyerlerimizin de üzülmelerine gerek yok. Başarılı olamadıkları konularda kendilerini geliştirip sonraki kurslarda geçerli notları alacaklarını düşünüyorum.” dedi.
Kurs sonunda katkılarından dolayı Gaziantep Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Gür, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Duvan, Yrd. Doç. Dr. Önder Dağlıoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Uğur Abakay’a Başkan Müminhan Bilgin tarafından, teknik dersleri veren Alparslan Öztürk’e, Haluk Yamaç’a, Barış Övünç’e ve kurs yöneticisi Recep Koç’a Adıyaman İl Temsilcisi Ahmet Hakan Hayber tarafından plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz