Eşleri Öldürülen Suriyeli Kadınlar Çocuklarıyla Parkta Kalıyor

 HALİT DEMİR - Ülkelerindeki iç savaşta eşleri öldürülen Suriyeli kadınlar, güvenli görerek geldikleri Hatay'da beraberindeki çocuklarıyla parklarda kalıyor. 

HALİT DEMİR - Ülkelerindeki iç savaşta eşleri öldürülen Suriyeli kadınlar, güvenli görerek geldikleri Hatay'da beraberindeki çocuklarıyla parklarda kalıyor. Halep kentinden yaklaşık bir hafta önce 12 yaşındaki oğluyla Hatay'a gelen ve Cevat Açıkalın Parkı'nda kalan Zehra Mahir, AA muhabirine, kocası savaşta öldürüldükten sonra Suriye'de kimsesi kalmadığını söyledi. Çaresiz olduklarını için yaşadıkları yeri terk etmekten başka çözüm yolu bulamadıklarını anlatan Mahir, "Evlerimizi yıktılar, çocuklarımızı öldürdüler. Ülkemin her tarafında savaş var. Su, elektrik sıkıntısı yaşıyorduk. Buraya kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. Yönetim, kendi masum halkına karşı kimyasal silah da kullandı, çocuklarımız öldü. Yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yarın başka yerlerde de kimyasal silah kullanabilir korkusuyla Halep’ten kaçtık. Orada ölümü bekleyemezdik" dedi. - "Bebeğinin karnını yardımlar sayesinde doyuruyor" - Sekiz aylık bebeğiyle zor durumda olan Menar Osman da parkta kalıyor. Eşinin Suriye’deki çatışmalarda öldürüldüğünü belirten Osman, "Bir haftadır burada kalıyoruz. Suriye’de savaş var. Evlerimiz yıkıldı, birçok vatandaş hayatını kaybetti. Biz de ağabeyimle çocuklarımızı alarak buraya geldik. Battaniye ve çocuk maması verildi. Bebeğimin karnını yardımlar sayesinde doyuruyorum ama bizim de yemeğe ihtiyacımız var. Bir haftadır karnımızı tam olarak doyuramadık. Savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz" diye konuştu. Bu arada, Kimse Yok Mu Derneği, Halep’teki çatışmalardan kaçarak parkta yaşayan ailelere mama, battaniye ve yiyecek yardımında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: