Eşme'de 2012 Yılı Tütün Dikim İşlemleri Başladı

Eşme Ziraat Odası Başkanı Mustafa Eker, ilçede geçen yıla oranla tütün ekimlerinde yüzde 20 artış...

Eşme Ziraat Odası Başkanı Mustafa Eker, ilçede geçen yıla oranla tütün ekimlerinde yüzde 20 artış yaşandığını bildirdi. Tütün dikimlerinin Mayıs sonuna kadar devam edeceğini de bildiren Eker, üreticinin devletten destek istediğini ifade etti.

Eşme ilçesinde tarımla uğraşan vatandaşların önemli geçim kaynaklarından biri olan tütün geçen yıl üreticinin yüzünü güldürdü. Fiyatlardaki artış ve tütün şirketlerinin üreticiye avanslarını peşin ödemesi ekim oranının geçen yıla göre yüzde 20 arttırdı. Ziraat Odası Başkanı Mustafa Eker, üreticinin devlet desteği olmadan ayakta kalmasının mümkün olmadığını ifade ederek ekim işleminin Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Üreticinin girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu da ifade eden Eker, "Mazot, işçi ücretleri gibi girdi maliyetleri çok yüksek. Eskiden tütünü sadece devlet alıyordu şimdi zöel sektör alıyor. Bu nedenle de fiyat istikrarı sağlanamıyor. Üretici fiyat istikrarı olmadığı için zor duruma düşüyor. Devletten tütün teslimatına kadar faizsiz kredi desteği sağlanması konusunda yardım istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz