Eşme'de Üst Yapı Hız Kazandı

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alt yapı geçen yolların iyileştirilmesi yönündeki çalışmalar kapsamında...

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alt yapı geçen yolların iyileştirilmesi yönündeki çalışmalar kapsamında Yeni ve Eski Eşme Mahallelerinde parke döşemesi yaparak mahalle sakinlerini şık yollarla buluşturmaya başladı. Ekipler Eşme bölgesinde üst yapı iyileştirmesi kapsamında 12 sokakta 10 bin metre kare parke ve 4 bin metre bordür döşeyerek yeni yolları halkın kullanımına sunmayı hedefliyor.

Alt yapı çalışmaları sırasında bozulan üst yapının iyileştirilmesi yönündeki çalışmalar start aldı. Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde Eski Eşme ve Yeni eşme Mahalleleri genelinde belirlenen sokaklarda yollar bakıma alındı. Ekipler Hanlı, Özbek, Kurtalan, Gökdağ, Avanos, Erel, Gölyolu, Doğanay, Konak, Akşehir, Bozdemir ve Necati Kocaağaç Sokakların tesviyesini yaparak, parke döşemesi öncesi malzeme serimi yaparak çalışmalarına başladı. Toplamda bin 836 metre uzunluğundaki güzergahlara 9 bin 837 metre kare parke ve 3 bin 672 metre bordür döşemesi yapacak olan ekipler, çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Eşme halkı tarafından memnunlukla karşılanan çalışmalar şimdiden beğeni toplarken, çalışmaları yakından takip eden bölgenin meclis üyesi Hüseyin Ahmet Öztürk, “Kartepe Belediyesi olarak alt yapı çalışmaları tamamlanan güzergahların üst yapı hizmetlerine kavuşturulması yönündeki çalışmalar ile Eşme şık bir görünüme bürünecek. Geçmişi eskiye dayanan Eşme, bugüne kadar aldığı hizmetlerle adına yakışan bir görüntü ile cazibe merkezi olmaya aday bir bölge. Sahil düzenlemesi ve gölü ile piknikçilerin vazgeçilmez adresi olan Eşme, yolları ile de örnek bir yerleşim alanı olarak Kartepe’nin göz bebeği durumunda” dedi.

Kapılarının önünde, sokaklarının parke ile nakış nakış işlenmesi karşısında mahalle sakinleri de aldıkları hizmet için Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’a teşekkür ettiler. Mahalleli, “Üst yapı iyileştirilmesi ile şık ve güvenli yollara kavuşacak olmamız bizleri çok memnun etti. Yollarımızın durumu belli idi. Bizden sabır ve anlayış isteyen belediye yetkilileri alt yapı çalışmaları ardından kısa sürede yollarımızı da bakıma alarak parke döşemeye başladı. Şık bir görünüme bürünen sokaklarımızda çocuklarımızda daha güvenli şekilde oyun oynayabilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz