Esnaf, engellilere destek için kapak toplama kampanyası başlattı

Samsun’un İlkadım ilçesinde bir esnaf sosyal sorumluluk çerçevesinde engellilere tekerlekli sandalye desteğinde bulunmak için kapak...

Samsun’un İlkadım ilçesinde bir esnaf sosyal sorumluluk çerçevesinde engellilere tekerlekli sandalye desteğinde bulunmak için kapak toplama kampanyası başlattı.
Hürriyet Mahallesi'nde akvaryum dükkanı işletmecisi O. Selami Sezgin (43), hasta olan annesini getirdiği hastanede hemşirelerin mavi kapak topladığını görünce kendisi de mavi kapak toplamaya başladı. Dükkanını ayrıca kapak toplama merkezi olarak kullanan esnaf Sezgin, dükkanının önüne Kapak Toplama Merkezi” yazılı 3 tane kutu koydu.
Kampanya hakkında bilgisi olmayan bazı kişiler tarafından ilk etapta eleştirilen Sezgin, zaman geçtikçe müşterilerin, mahalle sakinlerinin ve esnafın kapak toplayarak destekte bulunduğunu belirtti. Temin edilen kapaklar sonucu alınacak tekerlekli sandalyelerin özellikle Samsun’da bulunan engellilere verilmesini talep edeceğini belirten O. Selami Sezgin, “Evden işe, işten eve giderken bile kapak topluyorum. Gün geçtikçe vatandaşların ve esnafın desteği artıyor. Be bu işi kafaya taktım. Engelli kardeşlerimize destek olmak ulvi bir görevdir. Kapak toplama işi devem ettiği sürece bu uygulamaya devam edeceğim. Lütfen vatandaşlarımız mavi kapakları çöpe atmasın, desteklerini bekliyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz