Esnaf Sanatkarların Kredileri Yeniden Ayarlanıyor

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, esnafa verilen kredilerde...

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, esnafa verilen kredilerde klasmanlar ve limitlerin yeniden ayarlandığını söyledi.

Manisa’da kooperatifçiliğin hızlı geliştiğini anlatan Çınar, “Esnaflara verilen krediler konusunda yeni alınan kararlar var. Klasmanlar ve limitler yeniden ayarlandı” dedi. Ocak ayında 6 aylık kredilerin kaldırıldığını dile getiren Çınar, “6 aylık krediler yeniden uygulanmaya başlandı.” dedi. Klasmanların limitlerinde de değişiklik yapıldığını ifade eden Çınar, “7. grupta olanlara 35 bin TL, 5. grupta olanlardan 3 ile 5 arasındakiler 50 bin TL, ikinci grupta olanlara 75 bin 1. gruplar 100 bin TL kredi veriliyordu. Yapılan değişikliğin ardından 7. gruba 40 bin TL, 6 gruba 50 bin TL, 5. gruba 60 bin TL, 4. gruba 70 bin TL, 3. gruba 80 bin TL, 2. gruba 90 bin TL, 1. gruba 100 bin TL kredi verilebilecek. Global olarak söylemek gerekirse Manisa bölgesinde asgari 35 bin azami 100 bin olan limitler bundan böyle 80 bin TL’nin altında olmayacak. Bütün kooperatiflerimiz 80-90 ve 100 bin TL civarında kredi dağıtıyor. Bunu iletmek istiyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeni ticaret kanunundan doğan bazı sıkıntılarının olduğunu belirten Çınar, “Kefil olanların eşlerinin de muvaffakatının alınması uygulamaya geçti. Ama gerçekten 2 aydan bu yana büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü herkesin eşi farklı noktalarda. Ev kadını olup çocukları ile ilgilenen eşlerin buraya gelip imza atmalarında zorluklar çıktı. Bununla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı ile yaptığımız görüşmede meclisin ilk açıldığı anda bu yasa üzerinde bir değişiklik yapmak suretiyle bu sıkıntıların aşılacağı müjdesini verdi. Önümüzdeki ekim ayında meclis açılır açılmaz bununla ilgili çalışmalar yapılacak. Kısa sürede bununla ilgili sıkıntıyı da gidermiş olacağız.” dedi. 3 bin 500 aktif ortakları olduğu bilgisini veren Çınar, “Şu anda 2 bin 500’ü kredi kullanıyor. Bunların hepsi potansiyel. Bütün esnaf ve sanatkarımız bizim potansiyel ortağımız. İhtiyaç duyan bütün esnafımız kredi kullanabilir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: