Esnaf seçimden umutlu

Amasya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hatay Karaman, Türkiye'deki hiçbir kesimin mevcut hükümetin tutumundan memnun olmadığını ileri sürdü.

Hatay Karaman, Türkiye'deki sistemin tamamen tıkanmış vaziyette olduğunu, bu tıkanıklığın çözümünün ise ithal bir bakanda arandığını savundu.

Karaman, "Esnaf, sanatkar, sanayici başta olmak üzere hiçbir kesim 3.5 yıl içerisindeki tutumdan memnun değil. Sistem tamamen tıkanmış vaziyette. Bu tıkanıklığın çözümü ise ithal bir bakanda aranıyor. Bu ülkede yetişmiş, bu ülkenin evladı olan bir ekonomist yokmuş gibi Kemal Derviş'e bakılıyor. Herkes ağzını açmış Kemal Derviş'in ağzından çıkacak bir söze bakıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Seçimin Türkiye için bir çıkış yolu olacağını kaydeden Hatay Kahraman, "Bu hükümetin gitmesi hem farz hem de sünnettir. 3 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'nin durumu bugünkü şarlardan daha kötü olmayacaktır. Kesin görünen bir şey var, o da hükümet değişikliği çözüm olacaktır. Zaten ekonomi ile baş edilebilseydi, hükümet devam ederdi. Toplumun refah seviyesi iyi olursa ekonomi de iyidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde ekonomiyi bir kişinin üzerine yıkmak kadar saçma bir şey yoktur. Bu ülkenin kalkınması kobilere bağlıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: