Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Toplantısı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, faiz oranlarının aşağıya düşürülmesi ve paralelinde

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, faiz oranlarının aşağıya düşürülmesi ve paralelinde de kredilerden yapılan kesintilerin biraz daha indirilmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Baybağan, Birliğin, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen 2012 yılı 42'nci mali olağan genel kurul toplantısında, esnaf ve sanatkarların finans kaynağı olarak hizmet eden, yarım asrı aşkın geçmişe sahip kooperatiflerin, 2012 yılını yavaşlama sürecinde geçirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Birliğe bağlı kooperatiflerin, geçen yıl, önceki yıla göre verilerinin pozitif olduğunu belirten Baybağan, Konya Bölge Birliğinin kredi hacminin yüzde 23 büyüdüğünü, takip oranlarının da gerilediğini anlattı.

Baybağan, 2011 yılında 266 milyon 500 bin lira kredi kullandırdıklarını ve ortalama takip oranının yüzde 26 ile kapatıldığını dile getirerek, geçen yıl ise kullandırılan kredi miktarının 328 milyon 650 bin lira, ortalama takip oranının yüzde 24 olduğunu ifade etti.

Birliğe bağlı 50 kooperatiften sadece birinin kredi kullandıramadığı bilgisini veren Baybağan, şöyle konuştu:

"Esnaf ve sanatkara, kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan kredi faiz oranlarının düşürülmesi, masraf kesintilerinin aşağıya çekilmesi, dolayısıyla esnaf ve sanatkarımızın eline daha fazla para geçmesi amacıyla kredi maliyetlerinin asgari bir seviyeye düşürülmesi için merkez birliğimizin girişimleri sonucu Hükümet ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü arasında bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalar sonucu faiz oranlarının aşağıya düşürülmesi ve paralelinde de kredilerden yapılan kesintilerin biraz daha indirilmesi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bu ayın son haftasında kamuoyuna, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak."

Reklam
Reklam

Daha sonra, Birliğin 2012 yılına ait yönetim ve denetim kurulları faaliyet raporları, bilanço ile gelir gider hesapları okundu. Hesaplar ayrı ayrı müzakere edilerek oy birliğiyle ibra edildi.

Toplantıya, Konya, Karaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Aksaray ve Niğde'nin merkez ve ilçelerindeki 50 kooperatiften temsilciler katıldı.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz