Esnaf zor durumda

Tokat'ta açılan ve kapanan işyeri polemiği devam ediyor.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, kapanan ve açılan işyeri rakamlarının arkasında durarak, "Bizler esnaflar olarak AVM Yasası'nın çıkmaması nedeniyle zor durumdayız" dedi.

Mehmet Bekçi, kapanan ve açılan işyerleriyle ilgili vergi dairesinden aldıkları sonucu baz aldıklarını kaydetti.

Başkan Bekçi, polemiğe yol açmak istemediğini belirterek, "Verileri Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairesinden almaktayız" dedi.

Çünkü birçok esnaf ve sanatkarımızın odada sicil kaydı devam ederken maliyede terkin işlemleri açıkça görülüyor. Bunlar bu rakamların içerisinde görülmemekte ve ticari faaliyetlerini devam ettiriyormuş gibi bir yapının içerisindedirler. Bizlerin hedefi herhangi bir kurum ve kuruluşun uygulamalarını asla tenkit etmek değil. Bizim amacımız esnaf sanatkarımızın içinde bulunmuş olduğu zor durumu ifade edebilmek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Bekçi, Tokat'ın nüfusunun neden hızla düştüğünü sorgulamaktan ziyade esnaf ve sanatkarın işyerini kapatmakla karşı karşıya olduğunu gözler önüne sermek istediklerini belirterek, "Bizler esnaflar olarak AVM Yasası'nın çıkmaması nedeni ile zor durumdayız. Mahalle aralarına kadar inen süper market uzantıları sayesinde esnafımız bir bir işyerlerini kapatma ile karşı karşıya. Biz bunları ifade etmek tescil etmek için bu açıklamayı yapma gereği hissettik. Esnafın güllük gülistanlık içinde olduğu gibi gösterilmesi de yanlış" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz