Esnafa faiz indirimi müjdesi

İZMİR (İHA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, 16 Mart 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, kredi ve kefalet kooperatiflerinin Halk Bankası kanalıyla esnaf ve sanatkara kullandırdıkları kredilerin yıllık faizlerinin yüzde 12'den yüzde 10'a düşürüldüğünü açıkladı.

Salahaddin Hünü, azalan bakiye yöntemiyle her ödemede daha az ödeme yapacak olan esnaf ve sanatkarlar için piyasanın en cazip kredi imkanının getirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Söz konusu indirimin vadesi gelmemiş kredileri de kapsadığını belirten Hünü, şöyle konuştu: "16 Mart 2009 tarihinden sonra eski yeni tüm kredilere, bu karar hükümleri uyarınca yüzde 10 faiz uygulanacak. Bilindiği üzere, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan kredilere cari faiz oranı yüzde 24, gösterge faiz oranı (kredi faizi) ise yüzde 12 olarak uygulanmaktaydı. Faiz oranlarındaki düşmeye paralel olarak kooperatif kredileri faiz oranlarının da daha aşağı
seviyelere düşürülmesi için merkez birliğimizce yapılan girişimler sonucunda, Halk Bankasınca kooperatif kredileri cari faiz oranı yüzde 20, gösterge faiz oranı ise yüzde 10 olarak yeniden belirlenmiştir."

EN UYGUN FAİZLE EN UYGUN KREDİYİ VERİYORUZ Kredi ve kefalet kooperatiflerinin esnaf ve sanatkarın gerçek yuvası olduğunu anlatan Hünü, günün koşullarında en uygun faiz oranıyla kredi kullandırdıklarını ifade etti. "Ayrıca faizlerdeki düşüşü de aynen yansıtıyoruz" diyen Hünü, esnaf ve sanatkarlara, "Kredi ve kefalet kooperatifleri sizlerin gerçek yuvasıdır" diye seslendi.
Kooperatiflerin esnaf ve sanatkarların olduğunu anlatan Hünü, sözlerine şöyle devam etti: "Size en yakın kooperatife mutlaka uğrayın, bilgi alın. Çünkü, biz en uygun faizle, en uygun şartlar ve en uygun vadelerle kredi veriyoruz. Senetleri gününde ödeyemezseniz hemen devreye girip sizlerin protesto olmanızı önlüyoruz. Esnaf ve sanatkarların daha çok kredi kullanabilmeleri için her türlü girişimi yapıyoruz. Biz ticari kuruluş değil hizmet kuruluşuyuz. Esnaf ve sanatkarları, hem maddi açıdan hem de manevi açıdan mağdur olmamaları için Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine davet ediyorum."

Reklam
Reklam