‘Esnafa Kapımız Açık’ Projesiyle Bir Ayda 125 Bin Esnafa Ulaştı

Şekerbank, esnafa ve küçük işletmelere yönelik başlattığı ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesiyle, Türkiye genelinde 250 esnaf...

Şekerbank, esnafa ve küçük işletmelere yönelik başlattığı ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesiyle, Türkiye genelinde 250 esnaf odası ile protokol imzalayarak yaklaşık 125 bin esnafa ulaştı.

Projenin birinci ayında İzmir esnafıyla buluşan Şekerbank, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile protokol imzaladı. İzmir Kemeraltı’nda düzenlenen törende, ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolünü Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ile İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu imzaladı. Törenin ardından Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf ziyareti ile projeyle ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Halit Haydar Yıldız, 400 bine yakın esnafı kucaklayan bir banka olarak 60. kuruluş yılı boyunca her ayın 15’ini ‘Esnafın Günü’ ilan ettiklerini söyledi. Yıldız, “Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz. ‘Her ayın 15’inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın, diyoruz.” dedi.

Kökleri ‘Ahilik’ geleneğine dayanan ve bugün sayıları 2 milyonu aşan esnafın ülke ekonomisinde önemli payı olduğuna işaret eden Yıldız, şöyle konuştu: “Bugün toplam kredi portföyümüzün yüzde 15’ini esnafa kullandırıyoruz. Bu oran sektörde yüzde 7,8 civarında. Sektör 2012 yılında toplam esnaf ve mikro işletme kredilerinde yüzde 15 büyüme sağlarken bu oran Şekerbank’ta yüzde 44 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin esnafa ulaşıyoruz. Bu 400 bin esnafın 20 bini, geliştirdiğimiz nakit akışına dayalı kredilendirme yöntemi ile ilk kez bankacılıkla tanıştı. Toplum bankacılığı misyonumuzla esnaf kredileri pastasını büyütüyor, bankacılık hizmetlerinden faydalanan tabanı genişleterek üretimi destekliyoruz.”

Reklam
Reklam

"ESNAF KREDİYE ULAŞAMIYOR"

İESOB Başkanı Mutlu ise protokol kapsamında oda üyelerine aylık eşit taksit ödemeli, 4 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli seçenekli ticari kredi imkanı tanınacağını kaydetti. Protokolde ayrıca esnafa yönelik Standart, Gümüş ve Altın adı altında üç farklı finans paketi sunulduğunu belirten Mutlu, “Finans paketleriyle üyelerimize indirimli kredi ürünleri sunulacak, destek danışmanlık hattı ve web sitesi kurulumu gibi bilişim destekleri sağlanacak.” dedi.

Esnaf sanatkar kesiminin günün rekabet ortamı ve zorlu iş yaşamı nedeniyle farklı sorunlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Mutlu, “Türkiye’de sayıları yaklaşık 2 milyonu bulan ve 150 bini İzmir’de faaliyet gösteren esnaf sanatkarlar zor koşullar altında çalışıyor. İşlerini geliştirmek için yeterli finansman destekleri bulamıyor. Esnaf sanatkarlar yaşadıkları bu sıkıntılar nedeniyle çoğu zaman iş yerlerini kapatmak zorunda kalabiliyor. Bu durum ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü küçük ve orta ölçekli işyerleri gerek sayıları gerekse yürüttükleri işler bakımından Türk ekonomisinin can damarlarından birini oluşturuyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: