"Esnafa kolaylık” Meclis gündeminde

CHP, sigara yasağı sonrasında mağdur duruma düşen işletmelere sigorta primi ve vergi ödemesinde kolaylık sağlanması yönünde çalışma yapılması konusunu TBMM gündemine taşıdı.

ANKARA (ANKA) - CHP, sigara yasağı sonrasında mağdur duruma düşen işletmelere sigorta primi ve vergi ödemesinde kolaylık sağlanması yönünde çalışma yapılması konusunu TBMM gündemine taşıdı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuyla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasını istedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Sigara yasağının yürürlüğe girmesinden sonra cafe, kahvehane, bar, meyhane gibi işletmelerin zor durumda kaldığına dikkat çeken İnce, bu işletmelerin bazılarının çareyi “kepenk kapamakta” bulduğunu, bazılarının ise eleman çıkarmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Bununla birlikte, sigara içen müşterilerini uyaran işletme sahiplerinin müşteriler tarafından şiddete maruz kaldığına değinen İnce, sigara yasağı nedeniyle hayatını kaybeden işletme sahiplerinin bile olduğunun söyledi. Sigara yasağının olumsuz etkilediği işletmelere sigorta primi ve vergi ödemesinde kolaylık sağlanması yönünde hükümetin bir çalışması olup olmadığının açıklanmasını isteyen İnce, “Sigara yasağı nedeniyle iş değiştirmeyi düşünen işletmecilere yönelik kamu bankalarının uzun vadeli düşük faizli kredi sağlaması yönünde çalışmaları var mıdır?” sorusunu sordu. İnce, işletme sahiplerini şiddet eğilimi olan müşterilere karşı koruyacak bir çalışmanın da yapılıp yapılmayacağına açıklık getirilmesini istedi. (ANKA)

Reklam
Reklam