Esnafa sahte para kalemi

Side’de jandarma tarafından esnaflara kalpazanlara ve sahte paraya karşı dikkatli olmaları için sahte para kalemi dağıtıldı

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne bağlı Side Beldesi’nde kalpazanlıkların önüne geçmek amacıyla Jandarma tarafından esnaflara sahte para kalemi ve uyarıcı broşür dağıtıldı.

Side’de esnafları tek tek ziyaret ederek sahte para kaleminden hediye eden ve esnaflara nasıl kullanılması gerektiğini anlatan Jandarma ekipleri, vatandaşları sahte paraya karşı dikkatli olmaları konusunda da uyardı. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Side’ye yerli ve yabancı hergün onbinlerce insanın geldiğini belirten Jandarma yetkilileri, esnaflara herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için neler yapacaklarını tek tek anlattı.

Reklam
Reklam

Side Tekstilciler Derneği Başkanı Muzaffer Kılcı’da Jandarma’nın bu uygulamasından çok memnun kaldıklarını belirterek; “Sahte para buradaki esnafın en büyük derdi. Böyle bir şey aklımıza gelmemişti. Açıkçası sivil toplum örgütü olarak biz uyuduk. Esnafları sahte paraya karşı bu şekilde uyaran Jandarma’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: