Esnafa ‘Tüketiciye Saygı’ Eğitimi

Bursa Karacabey Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı ticari kuruluşlar ve esnafın bilinçlendirilmesi amacıyla seminerler...

Bursa Karacabey Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı ticari kuruluşlar ve esnafın bilinçlendirilmesi amacıyla seminerler düzenliyor. Seminerlere katılan işletmelere ‘Tüketiciye Saygı Belgesi’ verilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mustafa Yiğit, “2012 yılı istatistiki verilerine göre, ilçemiz dışı şikayetlerin toplamı 170. Bu şikayet ilçemiz dışı toplam alış verişlerin yüzde 5’ine tekabül ettiği düşünüldüğünde bir yılda toplam 3 bin 400 tüketici ilçe dışında alışveriş yapıyor. Her alış verişin ortalama 100 TL ile yapıldığını düşündüğümüzde esnafımızın 340 bin TL ticari kaybı var. Bu rakam ticari kaybın en iyimser hali.” dedi.

Reklam
Reklam

Halk Eğitim Merkezi’ndeki seminer programında; Satıcı- Tüketici arasındaki İletişim ve Girişimcilik (Özcan Üner, Sinan Zırhlı), Milli Kültürümüzde Ticaret Hayatımız (İbrahim Çalı), Satıcı ve Tüketici Hakları ile ilgili Kanun ve Yönetmelikler (avukatlar Nejdet Filizoğlu, Fecri Şengür), iletişim Mehmet Avcı, organizasyon konularında da Mustafa Yiğit katılımcılara ders verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz