Esnafın Yol Ve Kaldırım Şikayeti

Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının ardından yol ve kaldırımı yeniden düzenlenen ayrıca trafik...

Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının ardından yol ve kaldırımı yeniden düzenlenen ayrıca trafik düzenlemesi de yapılarak tek yön uygulamasına geçilen Mandıracı Caddesi`nde hem kaldırım hem de yol esnafların şikayet konusu haline geldi.

Mandıracı Caddesi`nde alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından tek yön uygulamasına geçilmesi, trafik düzenlemesi ve kaldırımların genişletilerek yolların daraltılması cadde esnafının şikayetlerine neden oluyor. Yeni düzenlemelerden ötürü Çorlu Belediyesine adeta ateş püsküren esnaflar siftahsız dükkan kapatır hale gelmekten şikayet ediyor.

Reklam
Reklam

Mandıracı Caddesi üzerinde giyim mağazası işleten Selma Tuna, kaldırımların genişlemesi ve yolların daralması ile araçları ile gelen müşterilerinin alışveriş imkanının kalmadığın öne sürdü. Tuna: “Kaldırımlar geniş yollar ise dar. Tek bir araba ancak geçebiliyor. Yolda bekleme imkanı yok. Cadde boyunca bir ya da iki araç park edilmesi için yer yer küçük cepler oluşturulmuş ancak bunlar da cadde üzerinde evi bulunan kişiler tarafından kullanılıyor. Dükkanların yoğun olduğu kadar apartmanların, ikametlerin de yoğun olduğu bir bölge vatandaşlar haklı olarak evinin önüne aracını bırakmak istiyor. Cadde boyunca kaldırımlar genişletildi, yollar ise daraltıldı park etmenin mümkünü yok” dedi.

Bu durum nedeniyle işlerinin bıçak gibi kesildiğini belirten Tuna: “Kaldırımlar çok yüksek. Dükkanlarımız kaldırım seviyesinin altında kaldı. Kaldırımlara engeller için rampa yapılmadı. Düzenleme yapılacaktı hiçbir düzenleme yapıldı. Bu kadar geniş kaldırıma ihtiyaç olduğuna kim karar verdi bilemiyoruz ancak hatalı bir karar verildiği apaçık ortada bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerekiyor. Esnaflar mağdur oldular, daha fazla mağdur edilmesinler” diyerek tepkisini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Cadde üzerinde bulunan diğer esnaflar da yeni düzenlemenin olumsuz etkilerini görmeye başladıklarını belirterek: “Çalışmalar ilk başladığında uzun yıllar yolu ve kaldırımı olmayan caddeye hizmet geleceği için sevinmiştik. Ancak gördük ki ortaya çıkan manzara yarardan çok zarar getirdi. Bunun böyle olmasına kim karar verdi bilemiyoruz ancak keşke hiçbir şey yapılmasaydı da eski işlerimizi sürdürseydik. Şimdi iş yapamaz hale geldik. Dükkanlarımıza müşteri giremiyor çünkü aracını park edecek yeri yok. Bırakın park etmeyi birkaç saniyeliğine durma imkanı dahi yok” diye konuştular.

Kaldırımların genişliği, yolların darlığı sebebiyle caddeye giren büyük araçların manevra sırasında zorlandığını da belirten esnaflar: “Daha birkaç gün önce yapılan kaldırımlar kırılmaya başladı. Çünkü büyük araçlar ilerleyemiyor. Manevra sırasında yola sığamayan araçlar kaldırıma çıkıyor ve kaldırımlar kırılıyor. Daha önceki gün itfaiye aracı caddeye girdi ve dakikalarca ilerleyemedi. Çünkü önündeki aracın kenara çekilip itfaiyeye, ambulansa yol vereceği alan yok. İtfaiye de ambulansta cadde boyunca trafik akışının tamamlanmasını beklemek zorunda kalacak” dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: