Esnafta gergin kongre

İZMİR (İHA) - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) olağanüstü kongresinde, odada yolsuzluk iddiaları ortaya atan yönetim kurulu eski üyesi Tahsin Güzel ile Başkan Mehmet Ali Susam'ı destekleyen delegeler arasında arbede yaşandı. Olaylar, araya giren sağduyulu delegeler tarafından yatıştırılırken, olayların büyümemesi için salona çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin olağanüstü kongresi, Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde, 1100 delegenin katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede kürsüye gelen Başkan Mehmet Ali Susam, yolsuzluk iddiaları üzerine olağanüstü kongreye gidildiğini kaydederek, "Bir çamur atılıyorsa, bir şaibe bırakılıyorsa, hemen tavır almak zorundayım. Esnaf ve sanatkar, Türkiye'nin en büyük topluluğu ve belkemiğidir. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde yolsuzluk, belge, açılmış dava varsa, herkesi ispata davet ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Susam, her üç ayda bir yaptıkları toplantılarda, odaya giren paranın ve yapılan harcamaların da hesabını verdiklerini söyledi.
Susam'ın konuşmasının ardandın, divan kurulu başkanı, sadece bir kişiye söz vereceğini bildirdi. Bunun üzerine, yolsuzluk iddialarında bulunan ve bir süre önce yönetimden istifa eden Tahsin Güzel söz istedi. Ancak Güzel, kürsüye geldiğinde salonu dolduran üyelerin protestoları ile karşılaştı. Salonu dolduran üyeler, Güzel'i yuhalayarak konuşturmadı. Olaya müdahale eden Başkan Susam, üyelere seslenerek, sakin olmalarını ve Tahsin Güzel'in de iddialarını açıklamasını istedi. Ancak buna rağmen Güzel'in konuşması sık sık kesildi. Bu sırada Güzel taraftarlarından birinin, salondakilerin susmalarını istemesi üzerine, üyeler bu kişinin üzerine yürüyünce, yumruklaşmaların yaşandığı arbede çıktı. Olaylar sağduyulu üyeler ve güvenlik güçlerinin müdahalesi ile büyümeden önlenirken, salona tedbir için çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.

Tahsin Güzel konuşmasında, birliğin imkanları kullandırılarak iştiraklerden Besaş'a usulsüz kredi kullandırıldığını iddia etti. Güzel, Başkan Mehmet Ali Susam'ın söylediğinin aksine, hakkında açılmış dava bulunduğunu öne sürdü. Güzel'in konuşmasını güçlükle tamamlamasının ardından, seçimlere geçildi. Mehmet Ali Susam'ın çıkardığı tek liste ile gidilen seçimlerde, Susam'ın güven tazelemesi bekleniyor.

Reklam
Reklam