Esnaftan Afişli Teşekkür

Şanlıurfa Demokrasi Caddesi’nde kazanan esnaf oldu.

Esnaf, demokratik eylemler sonucu yolun tekrar eski sistemle ulaşıma açılmasında emeği geçen yetkililere afişle teşekkür etti.

Şanlıurfa’daki Demokrasi Caddesi’nde esnaf, yeni uygulamaya konulan ‘gidiş’ yönü, tekrar ‘geliş’ yönü araçlara açılması için birçok kez eylem yaptı. İl Trafik Komisyonu tarafından geçen ay alınan karar doğrultusunda Demokrasi Caddesi, daha önceden araçların ‘geliş’ yönü olarak verilen güzergah, bu kez ‘gidiş’ yönü olarak araç geçişlerine izin verilmeye başlandı.

Yeni uygulamayla iş yapamaz duruma düştüğünü savunan 30 kadar esnaf birkaç hafta arayla toplanarak eylem yaptı. Bir süre araç geçişlerine izin vermeyen esnaf, kararın alınmasında etkili olduğunu iddia ettikleri ve aleyhine slogan attıkları Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya aldığı karardan vazgeçmesini istedi.

Reklam
Reklam

YOLUN DURUMU TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

Geçtiğimiz hafta yapılan eylemlerin ardından yetkililer konunun il trafik encümeni tarafından tekrar görüşmeye alınacağını ve Cuma gününe kadar bildirimde bulunulacağını ifade etti. Esnafın beklediği mutlu haber Pazartesi günü geldi. Demokrasi Caddesi esnafın istediği güzergah ile ulaşıma devam edecek.

Alınan karardan dolayı memnun olduklarını belirten cadde esnafı, “Kararın alınmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Ancak bir belediye başkanının da bu kadar esnafın istememesine rağmen aksi yönde karar alması da hiç hoş değil. Emniyet ve Valilik görevlilerine teşekkür ediyoruz. İşlerimizde gelişme oldu. Hiç olmazsa burası daha kalabalık görünüyor. Stresimizi alıyor” dedi.

Esnaf yolun tekrar istenilen güzergah yönünde ulaşıma açılmasından dolayı duyguğu memnuniyeti, asılan naylon afişle somutlaştırdı. Afişte şu ifadeler kullanıldı, ‘ Yolumuzun açılmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: