ESO, Bakan Avcı'dan 3. Üniversite Istedi

ESO Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, kent sanayisinin önemli kurum ve işletmelerinin...

ESO Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, kent sanayisinin önemli kurum ve işletmelerinin temsilcileriyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı makamında ziyaret etti.

Bakan Avcı, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskişehir’de işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Avcı, kent için üniversitelerin önemini vurguladıktan sonra, şehre yapılacak hizmetlerin el birliğiyle gerçekleştirilmesinden duyacağı sevinci ifade etti.

Eskişehir’deki 3. üniversite konusunun sadece hükümete bırakılmaması gerektiğini belirten Bakan Avcı, hükümetin tek başına da vaatlerini yerine getirebileceğini ancak işbirliğiyle gerçekleştirilen hizmetlerin daha verimli olacağını düşündüğünü, şehrin tüm kesimlerinin birbiriyle işbirliği yapmasından mutluluk duyacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

ESO Başkan adayı Hatipoğlu ise, Eskişehir’e üçüncü bir üniversite gerektiğini ifade etti. Eskişehir sanayisinin hamle yapabilmesi ve hak ettiği yeri alabilmesi için iyi yetişmiş insan gücünün önemini vurgulayan Hatipoğlu, ESO seçimlerini kazandıkları takdirde Yüksek Teknoloji Enstitüsünü ESO’nun desteğiyle yapmayı düşündüklerini, ayrıca Teknik Liselerden birinin de OSB’ye taşınmasını talep edeceklerini vurguladı.

Seçilmeleri halinde şehrin tüm kesimleriyle iş birliğini güçlendiren daha atak bir sanayi odası oluşturacaklarınn altını çizen Hatipoğlu, Eskişehirspor’a Başkanlık yaptığı dönemde de bütün kesimlerle uyum içinde çalıştığını, çok zor görünen işleri bile kısa sürede gerçekleştirmek için işbirliğinin şart olduğunu kendi tecrübeleriyle öğrendiğinin altını çizdi.

Hatipoğlu, ziyaret sonunda Bakan Avcı’ya Sultan II. Mahmud’un ahşap işçiliği tuğrasını hediye etti. Heyet, ardından Bakan ile birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: