ESO Teknoloji Ödülleri Açıklandı

Türkiye'de ilk kez Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından verilmeye başlayan Teknoloji Ödülleri'nin sahipleri açıklandı. Teknoloji Geliştirme Ödülü Arçelik'in oldu.

Türkiye'de ilk kez Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından verilmeye başlayan Teknoloji Ödülleri'nin sahipleri açıklandı. Teknoloji Geliştirme Ödülü Arçelik'in oldu.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ESO Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, ödüller için başvuruların, ikisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), ikisi Eskişehir Osmangazi ve Anadolu üniversiteleri, üçü ESO temsilcilerinden olmak üzere 7 kişilik bir Seçici Kurul tarafından değerlendirildiğini kaydetti.

Bugüne kadar 59 firmanın bu ödüllerin sahibi olduğunu hatırlatan Özaydemir, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Buradaki amacımız sanayicileri teşvik etmek ve teknolojik çalışmaları kamuoyuna duyurmak. Ödülleri düzenleyeceğimiz ödül töreniyle vereceğiz. Teknoloji Geliştirme Ödülü'ne, özellikle pirinç saklama amaçlı sıcaklık ve rutubet dengelenmiş bir bölümün yer aldığı 'Çin pazarı için 3 kapılı kombi buzdolabı projesi' ile Arçelik AŞ layık görüldü. Ürün Geliştirme Ödülü, 'Metal desteksiz sabit diş protezleri için cam emdirilmiş zirkonya destek sistemini geliştirme projesi' ile Seramdent Diş Seramikleri ve Nano Malzemeler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmasına verildi. Teknoloji uygulama ödüllerine ise Nanotech İleri Teknoloji Malzemeleri Elektrik ve Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 'Pieoelektrik Malzemeler ve Uygulamaları Projesi' ile Alp Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ de 'IBR Point Milling TEYTEP Projesi ile ödüle layık görüldü. Jüri Özel Ödülü'nü ise Anadolu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Özgür Yılmazel ve Uzman Erk Erkin 'mobil cihazlar yardımıyla uzaktan sınav uygulaması projesi' ile aldı."

Reklam
Reklam

ESO kurucularından ve eski başkanlarından Mümtaz Zeytinoğlu anısına, Türkiye'deki ilk kez ESO tarafından 1985 yılından itibaren her iki yılda bir defa verilen teknoloji ödülleri, 3 kategoriden ve bir jüri özel ödülünden oluşuyor.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: