Eso’da “eskişehir Rekabetin Ve Kümelenmenin Neresinde?” Çalıştayı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından “Eskişehir Rekabetin ve Kümelenmenin Neresinde?” çalıştayı gerçekleştirildi.Eskişehir Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen...

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından “Eskişehir Rekabetin ve Kümelenmenin Neresinde?” çalıştayı gerçekleştirildi.

Eskişehir Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir’deki kümelerin kurulması konusunda sanayicilerle birlikte yoğun emek harcadıklarını ifade etti. Özaydemir, ‘‘Bu konuda çeşitli bakanlıklarla görüştük. Kümelerimizin kuruluş amacı başta şehrimizin ve ülkemizin topyekûn kalkınmasına destek olmaktır. Hedefimiz daha güçlü bir sanayiye sahip olmak” dedi.

Reklam
Reklam

2023 vizyonunun çok önemli olduğunu belirten Savaş Özaydemir, ‘‘Söz konusu hedeflere ulaşmada kümelere ciddi görev düşmekte. Var olan kümeleri geliştirmek için uğraşacağız ve yeni kümelerin kurulmasını da teşvik edeceğiz’’ şeklinde söyledi.

Çalıştayda bir sunuş gerçekleştiren Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emrah Sazak ise bakanlığın yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlamak ve ihracat seferberliği desteklemek için URGE desteklerinin başlatıldığını söyledi. Sazak, “Eskişehir kümelenme çalışmalarında başarılı bir çizgi izliyor. Buradaki kümelerimizin gelişmesini arzu ediyoruz. Kümelerimiz bu desteklerden mutlaka faydalanmalı” diye konuştu.

Yoğun rekabetin yaşandığı günümüzde dünyadaki hızlı gelişim ve değişime ayak uydurmak ve rekabette bir adım önde olmak için en önemli yolun kümelenme olduğunu vurgulayan Sazak, URGE desteklerinde 400 bin dolara varan desteklerin verileceği bilgisini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: