Esogü İle Enerji Federasyonu İşbirliği Yaptı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Tüm Enerji Üretici ve Tüketici Dernekleri Federasyonu arasında, yenilenebilir enerji...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Tüm Enerji Üretici ve Tüketici Dernekleri Federasyonu arasında, yenilenebilir enerji çalışmalarını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, petrol ve doğal gaz gibi fosil yakıtların oluşturduğu enerji maliyetlerinin ülkemiz bütçesinin önemli bir kısmını teşkil ettiğini belirterek, topraklarımızda, maliyetlerin azaltılmasına imkan verecek rüzgar, güneş, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının bol bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Gönen, çevreye zarar vermeden kurulabilecek hidroelektrik santrallerinin ve gerekiyorsa en güvenli teknolojileri kullanmak şartıyla nükleer enerjinin de kullanılabileceğini kaydetti.

Enerji Federasyonu Başkanı Osman Özbay ise, fosil enerji kaynaklarının 100 yıl içerisinde tükeneceğinin tahmin edildiğini ifade ederek, bu süreçte yaşamın vazgeçilmezi olarak tanımladığı enerjinin üretiminde güneş, jeotermal, rüzgar ve biyokütle gibi yenilenebilir kaynakların önem kazanacağına dikkat çekti.

Daha sonra ESOGÜ adına Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ve Enerji Federasyonu adına Başkan Osman Özbay protokole imza attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: