ESOGÜ: Kampüsteki Öğrenci Olayına Dışarıdan 50 Kişi Katılmış

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ( ESOGÜ) Rektörlüğü, dün üniversite de öğrencilerin protestosu sırasında çıkan ve 7...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ( ESOGÜ) Rektörlüğü, dün üniversite de öğrencilerin protestosu sırasında çıkan ve 7 güvenlik görevlisinin yaralanması, 5 öğrencinin de gözaltına alınması olayının ‘huzur bozma’ amaçlı bir provokasyon olduğunu bildirdi. Olaylara dışarıdan 50 kişinin katıldığının belinlendiğini kaydeden Rektörlük, “Amaçları yemek yemek olmayan, öğrencilerimizi tahrik ederek, mümkünse güvenlik görevlileri ve emniyet mensuplarıyla çatıştırarak, öğrencilerimizi radikalleştirmek isteyenler bilmelilerdir ki, 23 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü üniversitemizde huzur ve güven ortamının bozulmasına asla izin verilmeyecektir.” dedi.

Reklam
Reklam

Rektörlük’ten yapılan yazılı açıklamada, Osmangazi Üniversitesi’nde 10 kişi kadar olan öğrenci grubunun, ellerinde 600 kadar sandviç, meyve suyu ve makarnadan oluşan kolilerle merkezi öğrenci ve personel yemekhanesi önüne geldikleri ve yemekhaneye girerek bunları dağıtmak istedikleri bilgisi alındığını belirtilerek, “Nerede ve hangi sıhhi koşullarda yapıldığı belirli olmayan bu yiyecek, içeceklerin yemekhaneye sokulmasına ve öğrencilerimize dağıtılmasına izin verilmemiştir.” denildi.

Bunun üzerine öğrenci grubunun Rektörlük binası önüne gelerek oturma eylemi yapmaya başladığı ve herhangi bir müdahalede bulunulmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Aynı öğrenci grubu yiyecek-içecek kolilerini alarak tekrar öğrenci yemekhanesine gitmeye kalkışınca, güvenlik görevlilerimiz buna izin vermemiştir. Bunun üzerine, öğrenci grubu kamu görevlisi olan güvenlik görevlilerimize pervasızca (zıplayıp tekme atarak) vurmaya başlamışlardır. Bu saldırı sırasında 7 güvenlik görevlilerimiz yaralanmışlardır. Üniversitemize davet edilen emniyet mensupları, güvenlik görevlilerine saldıran öğrencileri ayırmış ve 5 öğrenci gözaltına alınmıştır. Gözaltına alma sırasında ise, Üniversitemizde hiç görmeyi istemediğimiz görüntüler ortaya çıkmıştır.”

Reklam
Reklam

EYLEMLERE DESTEK İÇİN DIŞARI DAN ÖĞRENCİLER DE GELMİŞ
Olaylar sırasında Üniversite Kampüsü içerisinde bulunan hastaneye gelen hastaların rahatsız edilmemesi için ana kapı girişlerinde kimlik kontrolü yapılmamasını fırsat bilen ve kentteki diğer üniversite den geldiği belirlenen 50 kadar kişi’nin de içeriye girdiğinin belirtildiği açıklamada, bu öğrencilerin ‘öğrencilere işkence yapılıyor’ iddiası ile Rektörlük binası önüne gelerek, slogan atma, oturma ve halay çekme eylemlerinde bulunduğunun kaydedildi. Açıklamada, “ Bu arada, üniversitemizin güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlilerimize ve emniyet mensuplarına hakaretler ederek tahrik edip, çatışma ortamı yaratmaya çalışmışlardır. Ancak, gerek güvenlik görevlilerimiz ve gerekse emniyet mensupları, daha önceki protesto amaçlı olaylarda olduğu gibi, taşkınlık yaparak olay çıkarmaya çalışan 60-65 kişilik grup karşısında sağduyulu davranmışlar ve müdahale etmemişlerdir. Eylemlerine 1,5 saat kadar devam eden grup dağılmıştır.” ifadesine yer verildi.

Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTEMİZ DE KİMSE HUZUR ORTAMINI BOZAMAZ

Eylemin bir provokasyon amaçlı olduğunun dikkat çekildiği açıklamada, amacı ile eylemi yapanların girişimlerinin birbirine zıt olduğu vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İlginç olan durum, yemek fiyatlarında yapılan 20 kuruşluk artışı, gıda mühendisleri kontrolünde çıkartılan yemeklerin kalitesiz olduğunu iddia eden öğrencilerin, nerede, hangi sıhhi koşullarda yapıldığı belli olamayan ve üniversitemizdeki günlük yemek bedelinden daha fazla maliyetli yiyecek-içeceği dağıtma eylemini ‘nitelikli ve ucuz beslenme hakkı’ adına yaptıklarını söylemeleridir. Amaçları yemek yemek olmayan, öğrencilerimizi tahrik ederek, güvenlik görevlileri ve emniyet mensuplarıyla çatıştırarak, öğrencilerimizi radikalleştirmek isteyenler bilmelilerdir ki, 23 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü üniversitemizde huzur ve güven ortamının bozulmasına asla izin verilmeyecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: