Esogü Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'ın Kırgızistan Ziyareti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Kırgızistan’da Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Kırgızistan’da Eğitim ve Bilim Bakanı Kanat Sadıkov’u makamında ziyaret etti.

ESOGÜ’nün Türk Üniversiteler Birliği’ne kurucu üyeliği ve ESOGÜ ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında işbirliği protokolleri imzalanması dolayısıyla Rektör Gönen Kırgızistan’a gitti.

Türk Üniversiteler Birliği kurucu üye üniversitelerinin rektörleri ile birlikte ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in de katılımıyla gerçekleşen ziyarette Bakan Sadıkov, Türkiye’den gelen rektörlerin Kırgızistan’da bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaretin iki ülke arasında üniversiteler kanalıyla oluşturulacak olan işbirliği çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını belirtti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise üniversite olarak işbirliği çalışmalarında yer almaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ‘‘2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması münasebetiyle Eskişehir bu çalışmalarda rol alacak’’ diye konuştu. Diğer Türk Üniversiteler Birliği Rektörleri de işbirliği çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kırgızistan ve Türkiye arasında kurulacak olan bilimsel ve kültürel işbirliğinin önemine vurguladılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: