Esogü’de Gerginlik Halaylarla Sona Erdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) sabah bir grup öğrencinin yemek zamlarını protestosu sırasında çıkan olaylarda 5...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) sabah bir grup öğrencinin yemek zamlarını protestosu sırasında çıkan olaylarda 5 öğrencinin gözaltına alınması üzerine yaklaşık 100 öğrencinin başlattığı oturma eylemi halaylarla sona erdi.

Sabah bir grup öğrenci ile özel güvenlik görevlileri arasında çıkan arbedede 5 öğrenci gözaltına alınmış, bunun üzerine yaklaşık 100 öğrenci, arkadaşları serbest bırakılana kadar rektörlük önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Yaklaşık 2 saat süren oturma eylemi sırasında, rektörlük önünde tedbir alan özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri de öğrencilere müdahale etmedi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakıldığı bilgisini alan öğrenciler, oturma eylemlerini halay çekerek sonlandırdılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: