Esogü'de 'türkiye’nin Gelecek Tasavvurunda Üniversitelerin Ve Gençliğin Önemi' Paneli

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü tarafından “Türkiye’nin Gelecek Tasavvurunda Üniversitelerin ve Gençliğin Önemi” konulu panel...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü tarafından “Türkiye’nin Gelecek Tasavvurunda Üniversitelerin ve Gençliğin Önemi” konulu panel düzenlendi.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, yakın döneme kadar üniversitelerin fildişi kuleler olarak görüldüğünü belirtti. Artık bu anlayışın değişerek üniversitelerin, toplumun her katmanında olan kurumlar haline gelmesi gerektiğini söyleyen Gönen, ‘‘Türkiye bilim ve teknolojide büyük yol kat etti ve pek çok konuda Avrupa ile başa baş duruma geldi’’ dedi.

Reklam
Reklam

Ülkenin 2023 ve 2071 hedeflerini hatırlatan Hasan Gönen, Türkiye’nin çok daha uzun vadeli ve büyük hedefler koyabilecek bir ülke olduğunu ifade etti.

Panelin ilk konuşmacısı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulduğu günden bu yana yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. Hakyemez, ‘‘Bakanlığın 20 aylık bir çalışma neticesinde “Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi”ni oluşturdu. Bu politikalarla dinamik ve genç nüfusun nitelikli yetişmesini ve gençlerin ihtiyaçlarına cevap verilmesini hedeflemektedir’’ diye konuştu.

Doç. Dr. M. Kemal Biçerli ise konuşmasında, teknoloji ve bilginin istihdama etkisi üzerinde durdu. Teknolojinin akıl almaz bir hızla ilerlediğini ve bilginin her dört yılda bir kendini katladığını söyleyen Doç. Dr. Biçerli, ‘‘Bu gelişmeler istihdamı kaçınılmaz olarak etkilemektedir. Kalkınmışlık düzeyi ve eğitim seviyesi arasındaki paralellikte de genç nüfusun eğitimi Türkiye için büyük önem taşımaktadır’’ şeklinde konuştu.

Diğer panelist Salih Köse, ülkenin 2023 hedefleri içerisinde, gençlerin ve üniversitelerin yerini anlattığı konuşmasında, ‘‘Türkiye’deki üniversitelerin akademik başarı seviyeleri istatistiklerde açıktır. Bilimsel yayın miktarında bir artış mevcuttur. Bununla birlikte yayınların nitelik bakımından iyileştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, yüksek öğretimin yarı kamusal veya özel hale gelmesi de üniversitelere yönelik hedefler arasında yer almaktadır’’ dedi.

Reklam
Reklam

EGOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. M. Kemal Biçerli ve Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürü Salih Köse katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz